Wij denken aan jullie!

 

Als iemand mij aan het huilen kan maken, is het collega Roos. Vooral als ze over haar moeder Emma schrijft, weet ze me altijd tot diep in mijn ziel te raken. De woorden die ze kiest. De manier waarop ze formuleert wat voor veel mensen al zo lang en nog steeds onbespreekbaar is. Haar lieve, kwetsbare moedertje die het leven door haar bipolaire stoornis vaak zo zwaar vindt, Roos’ liefde spat er altijd vanaf.

 

Kort na de lancering van franska.nl zag ik dat Emma onze site ontdekt had. Een trouwe fan van het eerste uur is ze geworden en we koesteren haar en de altijd gezellige berichtjes die ze achterlaat.

 

Gisteren las ik een bericht van Roos dat ik nooit had willen lezen. Schrik en ontzetting. Tranen. En een heel triest hart. Emma is vorige week van de trap gevallen en daarbij zwaargewond geraakt. Ze is geopereerd, maar nog niet bij bewustzijn geweest.

 

Roos schrijft:

‘Dit is het bericht dat ik nooit had willen schrijven.

En dit zijn de dagen die we nooit hadden willen meemaken.

Maar een keuze is er niet.

We vragen jullie om aan haar te denken.’

 

Dat doen we, Roos en Emma, en ik weet zeker dat met ons alle lezeressen van franska.nl met jullie meeleven.

Alle liefs & sterkte!

 

 

Caroline Griep is journalist en personal organizer. Ze schrijft over opgeruimd leven. In ruime zin. En over het op de rails houden van haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder en vrouw van 50+.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs