Even een oude koe uit de sloot

 

Het grootste gedoe aan op vakantie gaan, vind ik het ‘wegkomen’. Spullen verzamelen en vooral zorgen dat je niets vergeet. Vakantiespullenlijst klaarleggen. Proberen ervoor te zorgen dat de man des huizes ook niets vergeet. Al heb ik niet altijd inzicht in wat hij allemaal mee wil nemen. Nog steeds niet. Ook al gaan we twee keer per jaar.

 

Zielig hè, twee keer?

Vandaar dat ik een week van tevoren begin met de dingen die echt mee moeten op tafel te leggen. Niet de kleren en zo. Daarvoor staan de tassen of koffers klaar in de slaapkamer. Naast de kast. Ook niet de spullen voor het vakantiehuis. Die zitten standaard in de ‘vakantiehuistas’.

 

Ik bedoel de zogenaamde ‘losse spullen’

Zoals de eierprikker, want elke dag een gekookt eitje bij het ontbijt. De wijnflesdop. Alsof er ooit een halve fles overblijft op vakantie ;-) De opladers voor telefoon en camera. De antimuggenspullen. Zonnebrand en aftersun. Adressen voor vakantiekaarten. Heb je die dan niet in je telefoon zitten? Tuurlijk. Maar het is gewoon een handige lijst. Dat ik niemand vergeet. Pleisters. Repareersetje voor kleren en knopen aannaaien. Ga zo maar door. Hoed tegen de zon. Tekenpen.

 

Van die dingen dus

En zo instrueer ik dus ook mijn man een week van tevoren. Of ie s.v.p. alles wat ie mee wil nemen, klaar legt op die tafel? Bij de andere spullen. Handig. Dan kan ik ze allemaal georganiseerd bij elkaar inpakken, zodat alles makkelijk terug te vinden is. Ook bij een eventuele tussenstop.

 

Shake it

Komt er eigenlijk altijd op neer dat de hele handel ingepakt is en ineens de tafel toch weer vol ligt met snoeren, gereedschap, zaklantaarnachtige dingen en van alles, dat ik niet zag aankomen. En ook niet zelf kon bedenken. Is nog niet zo erg als je met de auto op vakantie gaat, want dan gooi je er gewoon nog een paar losse tasjes bij. Lastiger is het, als er gevlogen moet worden met een koffer de man. Op de valreep proppen geblazen.

 

 

Hoe dat zo komt?

Gewoon. Omdat er belangrijker dingen te doen zijn dan je vakantiespullen bij elkaar zoeken. Bijvoorbeeld even een harde schijf formatteren. Het externe geheugen anders inrichten. De computer even uit elkaar schroeven of… Je kunt het zo gek niet verzinnen. Allerlei belangrijke dingen die juist vlak voor de vakantie opgelost moeten zijn. Toch?

 

Je wilt toch niet dat ik in een dip kom hè?

Eigenlijk schrijf ik dit alleen maar op, om mezelf eraan te herinneren dat dit straks in september weer gebeurt. Dat ik er dan niet opnieuw verbaasd van opkijk. En ga me nou alsjeblieft niet vertellen dat dit alleen bij mij zo gaat… Dan raak ik misschien in een pré-vakantiedip. Nu al. Een maand van tevoren…

  

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter