Regen graag!

 

Interessant. Lisette zit er dus totaal niet mee als het weer tijdens haar vakantie niet mee zit.

 

Iedereen wenst je mooi weer als je op vakantie gaat, of ze kijken bezorgd en zeggen: ‘Ga je naar Frankrijk? Mijn schoonzus zit daar en het schijnt erg te regenen.’

 

O zeg het, denk ik dan. Een weekje regen. Heerlijk.

 

–        Eindelijk even geen last van die drukkende morele plicht om bruin te worden. Lekker binnen zitten zonder het onrustige gevoel dat ik iets belangrijks mis.

 

–        Eindelijk tijd om ongeremd boeken te lezen. Er ligt een stapel klaar. Lezen in de zon lukt mij nooit, ik val meteen in slaap en ik word met hoofdpijn wakker.

 

–        Ongeremde vrijheid om leuke dingen te doen, omdat het zo sneu is dat het regent. Shoppen, wijntjes drinken, uit eten gaan, alles waar een natuurlijke rem op zit als het strandweer is: geheel gerechtvaardigd bij slecht weer.

 

–        Mals groen gras in plaats van verdroogde gele bermen en armetierige akkers.

 

‘Rust uit en wacht af’ is het advies van de I Tjing

 

–        Het ruisende geluid van gestaag vallende regen brengt rust in de ziel. Misschien heb ik dit wel van de I Tjing geleerd, het oeroude Chinese orakelboek. ‘Het komt tot regen, het komt tot rust’, staat er ergens en dat duidt op het oplossen van spanningen. ‘Rust uit en wacht af’ is het advies. Rust uit en wacht af… Kom daar eens om in deze oververhitte tijden. Daar heb je echt een lagedrukgebied voor nodig.

 

–        Kans op regenbogen.

 

–        Gratis mindfulness als de zon toch doorbreekt, want dan voel je tot in je merg hoe bijzonder dat is, en hoe lekker het kan zijn (vooral als het niet te lang duurt).

 

Oké, ik heb makkelijk praten, ik zit niet in een tent met schimmelende handdoeken en kibbelende pubers. Maar een tent waar de zon genadeloos op brandt is erger. En pubers met verbrande schouders, oren en knieholten zijn ook ontzettend zielig.

 

Blijkt het toch strakblauw te zijn, dan troost ik me met een oude wijsheid: na zonneschijn komt regen.

 

 

 

Lisette Thooft noemt zichzelf ‘lijf- en schrijfcoach’. Ze schrijft al jaren voor vrouwenbladen en spirituele tijdschriften en is auteur van 17 boeken over persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is ze singer-songwriter, in opleiding tot rebalancer, moeder en grootmoeder.
www.lisettethooft.nl

 

witte-balk-met-bol-lisette