Minder stress door goed te eten

Van voormalig model naar voedingsconsulent, Michelle den Hollander vloog de wereld over van shoot naar show.

 

Michelle kende ook de struggles van de ‘juiste’ maten hebben. Dit bracht haar waar ze nu is en aan ons geeft ze tips.

 

Sinds de uitbraak van het coronavirus ziet het dagelijks leven voor velen van ons er anders uit. Door de maatregelen rondom het virus zijn ‘normale’ ritmes van velen verstoord. Sociale contacten lopen veelal via de digitale weg en we hebben minder controle over onze gezondheid en financiële situatie.

 

Dit alles veroorzaakt voor vaak stress en onzekerheid. Uit een peiling van een onderzoeksbureau blijkt dat 1 op de 3 mensen meer stress ervaart sinds de corona-uitbraak. Behoor jij zelf tot deze categorie, realiseer je dan dat stress ongezond voor je is als je dat al langere tijd ervaart. Waarschijnlijk ervaren we allemaal weleens stress. Soms kort, maar als je te veel of te vaak stress hebt heeft je lichaam weinig tijd om te herstellen, waardoor je op den duur lichamelijke klachten kunt krijgen die gevaarlijk kunnen zijn voor je gezondheid. Zo kan stress een grote boosdoener zijn voor kwaaltjes en klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, een slechte stoelgang, duizelingen, verlies van spiermassa, toegenomen buikvet en ga zo nog maar even door.

 

Wist je dat bepaalde voeding het knuffelhormoon oxytocine stimuleert? Dit hormoon wordt nu niet of veel minder aangemaakt door het gebrek aan een knuffel of een schouderklopje en dus kan de juiste voeding hierbij ondersteunen. En gelukkig maar, want dit hormoon zorgt er onder andere voor dat stress vermindert en ook geeft dit hormoon je zelfvertrouwen. Dit en meer voedingswetenswaardigheden wil ik met je delen, en daarom geef ik binnenkort een online lezing over stress en gezondheid.

 

Op woensdag 25 november om 20:00 uur ga ik samen met Anja Homburg live om je alles te vertellen over de gevolgen van stress, maar ook over hoe je stress kunt herkennen en wat je zelf kunt doen om je stressniveau te verlagen, zoals het inzetten van voeding. Anja begeleidt, coacht en adviseert mensen in het dagelijks leven en doet dit met methodes waarmee je focus houdt. Ik als voedingsconsulent en hormoonexpert wil laten zien dat een gezonde leefstijl geen straf is en dat die ook makkelijk kan zijn. Samen vertellen we jou alles over hoe stress en gezondheid werkt. Zie ik je bij onze lezing? Zorg goed voor jezelf.

 

Michelle deelt elke twee weken tips over gezond leven, knowhow over gezond eten en haar eigen verhaal. Nu al nieuwsgierig? Lees je alvast in op Michelle’s Good Food.

 

Door: Redactie Amayzine.com