‘Mijn Kwaadbloed’

 

 

Melissa Kremer (24) is ongeneeslijk ziek en brengt haar eigen boek ‘Mijn Kwaadbloed’ uit.

 

 

In 2015 werd bij de 18-jarige Melissa leukemie vastgesteld. Tijdens deze zware periode begon ze met bloggen op haar eigen website over de strijd tegen deze vreselijke ziekte. Na een aantal kankervrije jaren kreeg zij afgelopen maart helaas opnieuw de diagnose leukemie. Sindsdien is Melissa druk bezig met haar grote passie schrijven en werd zij een inspiratiebron voor vele anderen. Op haar Instagramaccount heeft zij inmiddels meer dan 185.000 volgers en post zij dagelijks gedichten en verhalen over haar situatie en hoe zij met deze ongeneeslijke ziekte moest leren leven.

 

Ik kijk regelmatig op Melissa’s blog en ik vind dat Melissa haar strijd tegen dat ‘kwade bloed’ op een heel mooie en pakkende manier op papier vastlegt. En ik ben niet de enige, het is namelijk ook Bas Smit opgevallen (de man van Nicolette van Dam). Bas Smit en zijn vrouw zijn ambassadeur van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Hij zet zijn grote bereik (meer dan 810.000 volgers) op Instagram vaker in voor goede doelen. Zo heeft hij met zijn acties meerdere malen grote bedragen opgehaald.

 

Met dank aan Bas Smit en uitgeverij Afonte is het boek ‘Mijn Kwaadbloed’ van Melissa werkelijkheid geworden. De helft van de opbrengst gaat naar Melissa en haar gezin, waardoor de wens van Melissa, om haar moeder en broertje financieel goed achter te laten, in vervulling gaat. Melissa heeft besloten de andere helft te doneren aan het onderzoek naar hematologie. Hiermee hoopt Melissa andere jongeren met leukemie een betere toekomst te kunnen geven.  

 

Binnen een halve dag zijn er al meer dan tienduizend boeken verkocht, hoe fantastisch! Zelf heb ik het boek ook besteld. Hoewel de situatie van Melissa dramatisch is, laat ze iets achter dat erg waardevol is. Een enorme bijdrage aan een toekomstige wereld zonder leukemie.

Door: Emma Buurman

Afbeelding van Emma Buurman