Mijn kastje vol zelfhulpboeken

 

Voor elk levensvraagstuk heeft of vindt Caroline wel een (zelfhulp)boek. Ook nu ze midden in de winter op zoek is naar nieuwe energie.

 

In mijn slaapkamer staat een boekenkastje, met daarin op kleur gesorteerd mijn verzameling guilty pleasures, of hoe je ze ook wilt noemen: zelfhulpboeken. Boeken waarvan mensen die op bezoek komen van mij niet per se hoeven te weten dat ik ze heb (gelezen). En degene die tot mijn slaapkamer weet door te dringen, heeft tegen die tijd zijn leesbril meestal toch niet meer op, dus ze staan daar veilig.
 
Het is inmiddels een aardige collectie, variërend van de good old ‘Celestijnse Belofte’ en ‘Niet morgen maar nu’ van Wayne Dyer tot ‘Zonder suiker’ en ‘Je wordt weer gelukkig’ van mijn vriendin Eveline Jurry over hoe je op een positieve manier door een scheiding heen kunt komen (gun het niemand, maar mocht je er over denken of er midden in zitten, lezen dit boek!).
 
Voor ieder levensvraagstuk een boek dus. Een kastje vol. Heb ik er wat aan? Wat zal ik daar eens van zeggen? Na al die jaren ben ik nog steeds niet ontspannen, topfit en dolgelukkig, het geld klotst hier beslist nog niet tegen de plinten vanwege mijn grote succes, en bij mijn goed opgeruimde huis kreeg ik helaas geen opgeruimd hoofd cadeau. Maar ja, er valt natuurlijk altijd wel wat te verbeteren aan je leven.

 

Na al die jaren ben ik nog steeds niet ontspannen, topfit en dolgelukkig

 

Zoals nu. Het is winter en mijn energie bevindt zich al geruime tijd op het nulpunt. Dus zoek ik een remedie. En vind het de bestsellerlijst bestormende boek Het Energieke Vrouwen Voedings Kompas’  van Marjolein Dubbers. Haar belofte ‘Verander je voeding, verander je hormonen, verander je leven’ klinkt als precies wat ik nodig heb. Dé handleiding voor meer energie en een betere gezondheid. Zo. Daar ga ik me eens fijn in verdiepen de komende tijd. Het ziet er in ieder geval heel aantrekkelijk uit, met heerlijke recepten.
 
Volgende verbeterpunt. Lekker slapen. Valt ook lang niet altijd mee. Gelukkig blijkt dat Arianna Huffington (hoofdredacteur van de door haar opgerichte Huffington Post) daar haar licht uitgebreid over heeft laten schijnen in haar boek ‘De slaaprevolutie’. Volgens Huffington zitten we midden in een ‘slaaptekortcrisis’, die grote gevolgen kan hebben, omdat het alles in ons leven ondermijnt. Zo hé, dat is niet mis. Ik leg het naast mijn bed met het voornemen er elke avond in te lezen. Als dat niet gaat helpen…

 

 

Het Energieke Vrouwen
Voedings Kompas –
Marjolein Dubbers –
Kosmos Uitgevers, €20

 

 

De Slaaprevolutie –
Arianna Huffington –
Uitgeverij Lev. – €19,95

 

 

Caroline Griep is journalist en personal organizer. Ze schrijft over opgeruimd leven. In ruime zin. En over het op de rails houden van haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder en vrouw van 50+.

Fotografie: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs