Letters, woorden, teksten, tijdschriften, boeken… Caroline Griep is een freak. Ze schrijft, redigeert, vertelt verhalen, kletst en… leest. Iedere dag. Het liefst de hele dag. Voor Franska.nl doet ze iedere week een greep uit haar boekenkast of in de stapel op haar bureau.

 

Of ik niet helemaal goed bij mijn hoofd ben…

 

Zondagochtendactiviteit! Het regende toch. Waar anderen op Pinterest misschien wegdromen bij exotische vakantieplekken of prachtig ingerichte huizen, heb ik dat met boekenkasten. En toen ik een tijd geleden een plaatje zag van een op kleur gesorteerde kast, wist ik meteen: dat wil ik ook!

 

Ik begon voorzichtig, met mijn kookboeken, die zo’n twee van de 25 meter plank in mijn kast op de woonverdieping beslaan. Het ontlokte een vriend die kwam eten een schamper lachje. ‘Dit méén je toch niet serieus?’ vroeg hij. Uh, ja dus, ik vond het persoonlijk nogal beeldschoon. ‘Je bent niet goed bij je hoofd, hoe kun je dan ooit nog wat terugvinden?’ Hij zuchtte diep en volgens mij hoorde ik hem denken ‘vrouwen’.

 

 

Maar goed, omdat mijn héle boekenkast op kleur sorteren toch wel een behoorlijke onderneming is, verdween dat plan op de lange baan.

 

Tot mijn oog afgelopen zondag dus op het ietwat suffe kastje in mijn slaapkamer viel. Ik bewaar er mijn ‘guilty pleasures’ in: feelgood- en zelfhulpboeken waarvan ik niet wil dat bijvoorbeeld bovengenoemde vriend er zijn mening over ventileert. Ik bedoel, ik hoef dus écht niet weten wat hij vindt van bijvoorbeeld: ‘Een jaar voor mezelf’, ‘De 9 kamers van geluk’ of ‘Hoogsensitieve personen in de liefde’. Ondertussen deed het kastje helemaal niets voor de sfeer in mijn slaapkamer. En nu dus wél. Vind ik. Nadat ik het op Facebook had gedeeld, viel het commentaar in twee categorieën onder te verdelen: de vrouwen vonden het heel leuk en de mannen… Tja.

 

Fotografie: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs