Eten en slapen. Dat is het wel zo’n beetje.

 

Onze redactiekat Frits al ontmoet? Hij bemoeit zich overal mee, dus ook met alles wat op Franska.nl verschijnt.

 

Hier ben ik weer mensen, jullie gezellige kater Frits! Ja, je maakt wat mee als kater, breek me de bek niet open. Nou ik het er toch over heb: eerlijk gezegd maak je als kater juist erg weinig mee. Ik eet, ik slaap, ik staar eens naar buiten. Dat is het wel zo’n beetje. Ik mag niet meer naar buiten sinds ik de hond van de buren een klap voor zijn kop heb verkocht. Ja, zomaar. Daar is een hond toch voor? Nou ben ik als kater van nature al humeurig, maar sinds ik niet meer naar buiten mag wordt het er niet beter op. Probeer op die manier maar eens een gezellige column te schrijven – bijna onmogelijk, toch?

 

Maar ik doe mijn best. Om te beginnen een gezellige tip: maak het eens gezellig de komende feestdagen! Dat was het, doe er jullie voordeel mee, mensen. Oh ja, ook nog een kledingtip voor de komende feestdagen: koop zo’n gezellige bloemetjesjurk, maar dan wel van Prada hè, je hebt ze al vanaf 2400 euro. Ik heb geen verstand van geld, maar dat lijkt me niet veel. Van mode heb ik trouwens ook geen verstand (nou ja, alleen dit: ik vind dat elke vrouw zo’n gezellige Kelly-bag van Hermès moet hebben, je hebt ze al vanaf 12.000 euro, nou, zo’n bedrag is kattenpis volgens mij) dus dan maar weer zo’n gezellige culitip, speciaal nu al voor de feestdagen.

  • Snij twee muizen aan reepjes (tip: als ze nog bewegen zijn ze doorgaans nog niet dood!).
  • Rasp de witte truffels (tip: geen water gebruiken!).
  • Open een fles Dom Pérignon (tip: 2002 was een erg goed champagnejaar!).
  • Bak de muizenreepjes circa vier minuten, strooi vervolgens de witte truffels erover en giet daarover weer een flinke scheut Dom Pérignon.

 

Gezellig smullen maar, mensen!

 
Zeg, weten jullie wat ook al erg gezellig is? Een verlanglijstje maken voor de feestdagen! Jullie Frits geeft even een voorzetje, zo ben ik ook wel weer, en het is meteen een fijn stukje productinfo naar mijn lezeressen toe:

  • Hermès Kelly-bag
  • Prada floral jacquard midi dress
  • Flesje Dom Pérignon 2002
  • Half dozijn Piemonte witte truffels.

 

Nou, dit was al met al nog best een gezellige column, toch? En ook nog een beetje leerzaam: waarom gezellige feestdagen echt niet duur hoeven te zijn. Dan ga ik nu weer humeurig naar buiten staren.