Mij niet gezien

 
Ik durf het niet te zeggen, na het zien van dit  superschattige donsje, maar ik weet een heel lekker recept met konijn uit Ligurië. NIET MET DIT KONIJ-HIJN! Tuurlijk niet. Hèhè. En laat ik maar eerlijk zijn: ik kan het heel goed klaarmaken, proef er altijd een ieniemienie klein stukje van, om te kijken of het goed is, maar opeten… echt niet! Ik KAN het niet. Voor de mensen die het wel eten geef ik even het recept. Kan natuurlijk ook met kip. Denk ik. Nooit geprobeerd.
 
Dit heb je nodig

een konijn (in stukken) ingesmeerd met zout en peper

Taggiasche olijven (zijn hele lekkere zwarte uit Liguria)

1 ui (fijngehakt)

2 takjes rozemarijn

glaasje rode wijn

2 tenen knoflook (fijngehakt)

1 tl tijmblaadjes

5 el extra vergine olijfolie

1/2 liter vleesbouillon (gewoon van een blokje)

3 laurierblaadjes

zout en peper

2 el pijnbompitten
 
Zo maak je het

In olijfolie ui en knoflook 3 minuten zachtjes laten bakken. Dan de stukken konijn met tijm, rozemarijn en laurier erin en de stukken vlees lekker goudbruin braden in een minuut of 5.

Dan de rode wijn erbij en die helemaal laten ‘verdampen’.

Daarna de olijven en de pijnboompitten erbij en lekker met de deksel op de pan op zacht vuur een uurtje laten sudderen. Niet droog laten worden. Steeds een beetje bouillon toevoegen als het nodig is.
 

Eet smakelijk!

 

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs. 

Homepage sfeerbeeld: Warren Photographic