Mick Jagger: The legend returns!

 

En meine Gute, wat kan die man dansen, zingen en gewoon überhaupt het hele beeld van rock-‘n-roll belichamen.

 

Mick Jagger. Bij het horen van zijn naam wil ik al meteen op de dichtstbijzijnde tafel springen, muziek uit mijn speakers knallen en gewoon he-le-maal losgaan. Vooral bij ‘Start me up’. Heerlijk! Ook meteen een van mijn favoriete liedjes om bij mee te zingen in de auto. Al zit je in de file, je wordt er meteen blij van. Probeer maar eens.

 

Waarom ik het vandaag over Mick wil hebben? Omdat ik hem een held vind. Op 75-jarige leeftijd heeft hij, samen met de rest van The Rolling Stones, besloten om weer op tournee door Amerika en Canada te gaan. En dat is best wel heel erg knap. Want heb je ze ooit op het podium zien staan? Dansen, springen, schreeuwen, zingen… Alles. Niet alle 75-jarigen doen dit zomaar even na.

 

De tournee moest lastminute worden opgeschort doordat Mick een ingrijpende hartklepoperatie moest ondergaan. Er werd verwacht dat hij volledig zou herstellen en de zeventien concerten zouden worden vervolgd. Maar ja, de vraag was natuurlijk: wanneer?

 

Begin juni kwamen de verlossende woorden naar buiten dat de band weer hard aan het repeteren was. Mick vertelde aan de Canadese radiozender Q107: ‘Ik voel me best wel goed. Ik ben de afgelopen weken heel veel aan het repeteren.’

 

Nu was gisteren het moment ein-de-lijk daar dat de band weer live op de planken stond. En dat ging me er toch fantastisch aan toe. Micks jasje, zijn iconische dansjes, en de muziek die nog steeds, na zoveel jaar, even goed klinkt als vroeger. Wat mij betreft een applausje waard. Ik ga duimen dat ze volgend jaar naar Europa komen. Want dan sta ik op de eerste rij met m’n handen in de lucht mee te rocken.

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn