Met je coronacoupe op het bordes met de koning

Aanstaande maandag gaat de koning op de foto met het nieuwe kabinet Rutte. Ik ben benieuwd of ze eerst nog even naar de kapper gaan.

 

 

Na een maandenlange formatie is het maandag eindelijk zover, dan beëdigt de koning de nieuwe ministersploeg van het kabinet Rutte IV. Ze vinden het allemaal eervol en hebben er zin in. Daarna volgt er zoals altijd een fotomomentje op het bordes van Paleis Huis ten Bosch. Deze foto gaat de geschiedenisboeken in en dus staat iedereen er altijd pakkiedeftig op in een nieuwe jurk of stropdas en uiteraard vers geknipt en geschoren.

 

Maar nu de kappers dicht zijn kan de ministersploeg ook niet even langs om de haren bij te laten punten. De kappersbranche vroeg hen deze week om vooral met een coronacoupe te poseren. ‘Want een net geknipt kapsel geeft een verkeerd signaal aan de burgers af en is een schoffering voor de kappersbranche’.

 

Dat zou wat zijn zeg, als Hugo de Jonge opeens met een strak gesneden kuif tussen Robbert Dijkgraaf en Rob Jetten staat. Hij zei van de week al in Trouw dat hij probeert om ‘het met een potje gel een beetje in de plooi te krijgen’. Voor de dames is het wat minder ingewikkeld. Zo te zien dragen de meesten hun haar wat langer en dan kun je het netjes in een staartje of knotje frommelen. Carola Schouten was nog net voor de lockdown geknipt. Ze gaat maandag even föhnen en ‘hier en daar een beetje krultang helpt ook nog wel eens’.

 

Voor Ernst Kuipers en Henk Staghouwer is er niks aan de hand; zij zijn al jaren kaal. Zo zie je maar, elk nadeel heeft z’n voordeel.

 

Bron: Trouw

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit