Over Mijn Lijk is geen gemakkelijke televisie

 

Gisteren startte een nieuwe serie van Over Mijn Lijk. Geen gemakkelijke televisie om naar te kijken, wel onvoorstelbaar mooi.

 

 

 

 

Ik wist al een tijdje dat het zou beginnen. Het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk waarin Tim Hofman een aantal jonge mensen volgt die ongeneeslijk ziek zijn. De serie bestaat al sinds 2006 en won verschillende prijzen. In deze reeks wordt ook een heel jong meisje van 16 gevolgd.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht dat is gedeeld door @kusvankiki

 

De Limburgse Kiki kwam er tijdens een vakantie in Thailand achter dat ze leverkanker heeft. Pas 14 jaar oud ligt er een gitzwarte diagnose voor haar op tafel. Terwijl haar leeftijdgenootjes zich druk maken over de kleur van hun nagellak en dat je weer een onvoldoende hebt voor je wiskundetoets moet Kiki wennen aan het idee dat het leven voor haar een totaal andere wending krijgt. En dat terwijl ze zoveel plannen heeft.

 

Beroemd wil ze worden, net als haar idool Chantal Janzen. Maar in plaats daarvan moet ze geopereerd worden en krijgt ze talloze chemo’s. Kiki doet mee aan Over Mijn Lijk om te laten zien hoe het is om op zo’n jonge leeftijd zo ziek te zijn. Maar ook een document achter te laten voor de mensen van wie ze houdt. Want hoe moet je verder als je weet dat je dromen nooit uit kunnen komen? Dan ga je al die leuke dingen dus nu al gewoon doen. Ze maakte een bucket list met dingen die ze nog dolgraag wilde doen. Zoals haar diploma halen, bruidsjurken passen en ‘trouwen’.

 

Kiki droomde om later, als ze groot zou zijn, iets in de media te doen. Op televisie komen, dat leek haar wel wat. Ook dat is gelukt, gisteren keken ruim anderhalf miljoen mensen naar Over Mijn Lijk. Alleen was Kiki toen al overleden…

 

Zoals ik al zei, het is geen gemakkelijke televisie maar het programma is zo onvoorstelbaar mooi en integer gemaakt. Volgende week woensdag is de volgende aflevering. Om 21.35 op NPO1.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit