Met deze tips word je de beste verkoper van Marktplaats 

 

Voor die gigantische vuilniszak die uitpuilt van de kleding, je interieurmusthaves die toch niet zo’n must bleken te zijn of andere miskopen waar je het liever niet meer over wilt hebben: het is tijd voor een herfst schoonmaak met bijbehorend verdienste.

 

 

En nee, daar hoef je de beste kraam op de IJ-hallen heus niet meteen voor te reserveren, we gaan heerlijk uitslapen en verkopen vanuit de luie stoel. Ik heb de Marktplaats-smaak te pakken en mijn tips ga ik nu met je delen.

 

Picture perfect

Fotografeer je product in een fijn hoekje in huis. Hang kleding aan een mooi hangertje of zet het item dat je wil verkopen op een leuk tafeltje of in de buurt van een verse bos bloemen. Noem het de Pinterest-methode: sfeerbeeld is dé verkoopmethode waardoor de koper het item meteen in zijn of haar situatie voor zich ziet.
 

Het beste moment van de dag

Fotografeer altijd in daglicht. Hoe donkerder de foto, hoe ‘pixeliger’ de foto wordt waardoor het zomaar ineens kan lijken op een beschadiging of verwassen gloed over je advertentie.
 

Beter goed gejat…

Midden in een verhuizing of geen tijd om sfeerbeeld te fotograferen? Gebruik als openingsbeeld een mooie foto van Pinterest. Zorg er wel voor dat het precies hetzelfde item is en vergeet vooral niet als tweede foto jouw item te fotograferen om de status van het product duidelijk aan een eventuele koper te laten zien.
 

Tikkie

Contant geld is niet langer een must met Tikkie. Zorg ervoor dat je Tikkie op je telefoon hebt staan om gedoe rondom het afrekenen te voorkomen. Tikkie geeft binnen één minuut aan dat de koper betaald heeft, dus het is ook nog eens hartstikke betrouwbaar.
 

Onderhandel op het gemakkie

Een beetje onderhandelen hoort er heus bij, maar draai niet door. Houd in je achterhoofd dat als de geïnteresseerde het voor wellicht iets minder dan je vraagprijs wil overnemen, je altijd beter af bent dan een rommelige zolder of ophoping in huis.
 

Nieuwste aanwinst

Verkocht? Haal er even een doekje overheen of strijk de grootste kreukels eruit en zet het item alvast klaar. Voor jou is het misschien iets ouds, voor de koper is het zijn of haar nieuwe aanwinst.
 

Reageer snel

De eerste 24 uur staan niet alleen jouw advertenties op z’n hoogst in de ranking, ook zullen de meeste mensen op dit moment reageren. Probeer daarom zo snel mogelijk vragen te beantwoorden om concurrentie voor te zijn.

 

Door: Lilian Brijl

Afbeelding van Lilian Brijl