Met deze tip tank je stukken goedkoper

 

Normaalgesproken probeer ik het te vermijden, maar gisteren reed ik zo lang mogelijk door met een bijna lege tank…

 

 

 

Ik word daar altijd enorm zenuwachtig van, ik krijg al vlekken in mijn nek zodra het lampje begint te branden dat aangeeft dat ik moet gaan tanken. Maar nu probeerde ik het tanken zo lang mogelijk uit te stellen. En ik moest echt wel even slikken toen ik mijn auto bij het pompstation parkeerde. De laatste keer dat ik mijn auto volgooide was de dag voor de oorlog in Oekraïne uitbrak en toen betaalde ik nog net geen twee euro per liter. Dat was nu wel even anders.

 

Als ik vandaag om me heen kijk zie ik bij de meeste pompstations een bedrag van 2,25 per liter of hoger, met een uitschieter naar 2,31 ergens langs de A9, en het einde van die enorme prijsstijging is helaas nog lang niet in zicht. De komende tijd laat ik mijn autootje dan maar wat vaker voor de deur staan en let ik erop waar ik bij mij in de buurt het goedkoopst (of beter gezegd: minst duur) kan tanken.

 

Gelukkig hoef ik dat niet zelf te doen want er is een aantal vergelijkingssites waar je in een oogopslag kunt zien waar je bij jou in de buurt beter af bent. Of je downloadt de Onderweg-app van de ANWB. Zo zie ik dat in een straal van 1 kilometer rond mijn huis al een prijsverschil bestaat van 8 cent per liter. Het is echt de moeite waard om even rond te neuzen. Ook op de snelweg kan dat behoorlijk schelen, want als je daar moet tanken schrik je je helemaal wezenloos. Dus is het slim om ook hier te kijken waar de voordeligste tankmogelijkheid zit. Op een tank van 50 liter kan je dat zomaar een tientje schelen.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit