Merci beaucoup, Liesbeth

 

Liesbeth List stopt met optreden, maar in oktober staan er gelukkig nog twee heel bijzondere gebeurtenissen op de agenda.

 

Het lijkt wel een beetje de zomer van de afscheid nemende Nederlandse zangeres op leeftijd. Zo gaan die dingen, maar het stemt natuurlijk wel wat weemoedig. Anneke Grönloh stopte om gezondheidsredenen, Sandra Reemer overleed aan de gevolgen van borstkanker en nu is ook Liesbeth List aan de beurt om het einde van haar carrière bekend te maken.

 

De 75-jarige zangeres lijdt aan een vorm van dementie als gevolg van hersenletsel uit het verleden. Het was uiteraard een lastige beslissing voor haar, maar List kijkt uit naar 2 oktober, de dag waarop de musical over haar leven in première gaat. Bovendien verschijnt aan het einde van die maand ook de biografie ‘De dochter van de vuurtorenwachter’. ‘Dat is zo bijzonder voor deze oude tante, dat die twee momenten er nog aan komen’, zegt de bekendste chansonnière die we ooit hadden in een interview met de Volkskrant.

 

Voorlopig valt er dus gelukkig nog genoeg te genieten voor en van de vrouw die ons samen met Ramses Shaffy de onvergetelijke klassieker Pastorale gaf. Laten we daar op deze dinsdag met z’n allen nog een keer naar luisteren. En luidkeels meezingen, goed?

 

 

 

 

Door Caroline Griep

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs