MENSEN VERTELLEN: DIT WAS DE ONGEMAKKELIJKSTE DATE OOIT

 

Zoals elke vrijdag heb ik me weer een slag in de rondte gelezen op de site Reddit.

 

 

Daar kwam ik de nieuwste sneak peeks tegen van The Bold Type, wat een hele welkome verrassing was, maar voornamelijk zat ik weer bij AskReddit te loeren. Oplettende lezers hadden opgemerkt dat dit ook bij BuzzFeed een grote hobby van me is, die inmiddels volgens mij echt tachtig procent van hun content van Reddit haalt. Tsja, if it’s stupid and it works, it’s not stupid.

En ik snap het wel, want ik kwam weer op zo’n topicje terecht waarbij ik dacht: dát is leuk. De vraag luidt als volgt: ‘What’s the most embarrassing date you’ve been on?’ Nou, dat kan alleen maar smullen worden, toch? Een greep uit de leukste reacties.

‘Een vriend van mij raadde de film Requiem for a Dream aan. Toevallig wilde een jongen naar mijn huis komen om een film te kijken en ik stelde toen deze film voor. We hadden allebei geen idee waar de film over ging. We waren allebei compleet in shock.’

‘Toen ik een tiener was, was er een meisje dat ik heel leuk vond. We gingen steeds meer met elkaar om en op een gegeven moment vroeg ze of ik een keer koffie wilde drinken. Ik zei uiteraard ja, helemaal blij dat ze me mee uit had gevraagd. Maar toen we op de ‘date’ waren, begon ze te zeggen dat mensen altijd dachten dat ze lesbisch was en nooit van haar leven met een meisje zou uitgaan. Dat bracht mij een beetje van m’n stuk omdat ik, een meisje, dacht dat ik met haar op date was. Toen ik haar dat vertelde schaamde ze zich dood en zaten we met z’n tweeën in een Starbucks op een soort-van-date waar maar één van de twee wilde zijn.’

‘Op de eerste date met wat nu mijn vrouw is kreeg ik aan de kant van de weg voedselvergiftiging en de heftigste diarree ooit. Ik moest mezelf schoonmaken met een oud shirt dat in de achterbak van m’n auto lag.’

‘Deze gast vertelde het grootste deel van de avond over zijn vriend Pedro en dat hij niet kon wachten om ons aan elkaar voor te stellen. Bleek dat deze Pedro zijn geslachtsdeel was en hij was behoorlijk pissig dat ik hem niet wilde zien.’

‘Hij trok zijn shirt uit in het restaurant tot de serveerster vroeg of hij dat weer wilde aantrekken en ging daarna heel hard op de parkeerplaats meezingen met zijn eigen rapmuziek.’

‘Nou, toen ik nog veel drugs gebruikte, heb ik ooit eens een meisje meegenomen om ergens met korting sigaretten te kopen. Als date. Zij rookte niet. Ik kan me niet indenken wat zij toen moest hebben gedacht.’

‘Het was een korte meet and greet-achtige koffiedate met iemand die ik online had leren kennen. We gingen een stukje lopen en een vogel scheet op m’n hoofd.’

‘We gingen naar een Burger King, ze vroeg of ik haar wilde ontmaagde in het toilet en ik zei nee. Daarna aten we in stilte onze kipburger op.’

‘Tweede date, eerste keer in zijn appartement. Het toilet trok niet door. Normaal gesproken zou ik geen grote boodschap doen in het huis van iemand anders, maar ik was een beetje dronken. Ik heb toen maar de drol opgerold in toiletpapier en in m’n tasje gedaan. Uiteindelijk bleef ik slapen en de volgende ochtend stonk het hele appartement. Hij is er nooit achter gekomen; hij gaf zijn huisgenoot de schuld van de stank.’

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer