Mensen met een kat zijn intelligenter dan hondeneigenaren

 

Ben je team poes of heb je liever een kwispelende labrador aan je zijde? Hoe dan ook, huisdieren zeggen veel over je persoonlijkheid, aldus onderzoekers.

 

 

 

Want een kattenmens zou gemiddeld slimmer zijn dan een hondenmens.

 

Geen tijd

 

De McKeown Clinic, die zich specialiseert in het ontcijferen van verschillende denkwijzen van mensen, concludeerde na onderzoek onder 600 respondenten dat een kattenmens vaker hoogopgeleid is dan een hondenmens. Mensen met een kitten in hun huis hebben vaker een diploma van een universiteit in de kast liggen. Hondenmensen blijken gemiddeld vaker lager opgeleid te zijn.

 

Hoe dat kan? De uitleg is volgens psychologen eigenlijk hartstikke simpel. Want katten hebben dagelijks wat minder verzorging en aandacht nodig en dus beginnen mensen met een drukke baan of hoge functie daar eerder aan dan aan een hond. Juist mensen die veel vrije tijd hebben en minder hard werken hebben ruimte voor een hond, die toch drie keer per dag uit moet en meer aandacht vraagt. Hoogopgeleiden werken gemiddeld meer uren, waardoor ze minder snel kiezen voor een pup. Van alle huisdieren kost een kat die naar buiten kan om te plassen eigenlijk de minste tijd. Een konijnenhok moet je immers verschonen, maar een buitenkat? Die hoef je alleen maar brokjes te geven en lekker te aaien.

 

Mi-auw

 

We hebben overigens ook veel meer katten als huisdier in Nederland: 23,4 procent van de huishoudens heeft één of meerdere katten en 17,8 procent heeft één of meerdere honden. In totaal hebben we ongeveer 2,9 miljoen katten als huisdiertje en 1,7 miljoen honden, zo blijkt uit de cijfers. Sowieso houden we in ons landje van dieren: we hebben in totaal maar liefst 27 miljoen huisdieren op 17 miljoen mensen. Is er dan nog wat goed nieuws voor de hondenliefhebbers? Ja, want hondenbaasjes zijn vaak weer socialere en extravertere mensen dan kattentypes. En dat is absoluut wat waard.

 

Ach, het is ook wel gezellig thuiskomen bij je viervoeter, welke opleiding je dan ook hebt afgerond en of je nou introvert of extravert bent. En dan maakt het echt niet uit of het een hond of kat is; zolang jij er maar happy mee bent en ze een lekker zachte vacht hebben om te aaien.

 

Bron: BHG

Door: Redactie Amayzine.com