Meghan Markle en een gekrenkte journalist
 

Er was eens een bekende journalist die een ambitieuze actrice leerde kennen.

 

Deze journalist, Piers Morgan, is een grote naam in het Britse medialand. Op jonge leeftijd was hij al hoofdredacteur van News of the World en later van de Daily Mirror. Hij werkte jaren Engeland en Amerika voor de televisie en is nu de presentator van Good Morning Britain.

 

Hij benaderde Meghan Markle toen ze net beroemd werd door haar rol in de televisieserie Suits. Ze hadden wat contact via Twitter en dronken een keertje samen koffie. Hij wilde haar wel introduceren bij zijn bekende vriendenkring, handig voor een ambitieuze actrice. Zij had wat contacten die Piers goed kon gebruiken. Tot zover niets aan de hand.

 

 

 

 

Tot Meghan haar prins Harry ontmoette en ze nooit meer iets van zich liet horen. Want verliefd zijn op een echte prins en op de koffie gaan met een van de beruchtste roddeljournalisten van het land is natuurlijk geen goede combinatie. En juist dat schoot Piers in het verkeerde keelgat.

 

Nu had hij de eer aan zichzelf kunnen houden en het erbij kunnen laten, maar Piers kreeg waarschijnlijk een beetje last van zijn ego en grijpt nu werkelijk iedere gelegenheid aan om Meghan en haar prins finaal af te branden in zijn krant.

 

Om je een voorbeeld te geven van één van zijn niet zo genuanceerde quotes: ’Meghan en Harry worden niet bekritiseerd vanwege haar huidskleur, maar omdat zij een egoïstisch stuk vreten is en hij een verachtelijke huilebalk.’

 

Meghan en Harry kozen vorige week voor een leven zonder koninklijke verplichtingen. Dan zou je denken dat het voor Piers nu echt wel klaar is. Niets is minder waar. Hij zet er zelfs nog een tandje bij. ‘Denk maar niet dat de pers jullie nu met rust gaat laten. Het zal allemaal nog erger worden, nu jullie niet meer officieel bij de koninklijke familie horen.’

 

Ik vind het griezelig dat een journalist dergelijke teksten publiceert, aangezien zijn krant door heel veel Britten wordt gelezen en zij met dit soort idiote berichtgeving wel hun mening vormen. Naar mijn bescheiden idee is Piers dan voor een deel ook verantwoordelijk voor de hetze die in de Britse media tegen Meghan en haar man gevoerd wordt.

 

Prins Harry weet maar al te goed waartoe de Britse journalisten in staat zijn. Misschien dat Piers op een ochtend opstaat en zichzelf eens goed in de spiegel aankijkt, zijn gekrenkte ego bij elkaar raapt en stopt met deze idiote haatcampagne. Er zijn genoeg andere dingen waar hij zich mee bezig kan houden, toch?

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit