Eindelijk speelt Meg Ryan weer eens in een romantische komedie, en wat voor een!

 

Jij kent je klassiekers vast ook wel. When Harry met Sally, Sleepless in Seattle en niet te vergeten Topgun: allemaal films waarin je dat vrolijke gezicht van Meg Ryan zag.

 

 

Inmiddels is ze 61 en ziet dat vrolijke gezicht er na een aantal bezoekjes aan de plastisch chirurg er heel anders uit. Maar dat mag de pret niet drukken want er komt eindelijk weer een film uit waarin Meg op haar best is. Samen met David Duchovny die je kent uit de X-files speelt ze de hoofdrol in What Happens Later, die ze mede schreef en regisseerde. Uiteraard is het recept van de romcom hetzelfde als altijd.

 

 

In deze film zien we de ex-geliefden Willa (Meg Ryan) en Bill (David Duchovny) die elkaar voor het eerst in 20 jaar onverwacht weer tegenkomen als ze tijdens een sneeuwstorm vast komen te zitten op een luchthaven. Willa is nog altijd dezelfde eigenzinnige, onafhankelijke geest die ze ooit was en Bill is opnieuw gescheiden en kijkt verbitterd terug op zijn relaties met zijn vervreemde vrouw en dochter.

 

 

Als je op een luchthaven gestrand bent is er maar een ding dat je wil en dat is zo snel mogelijk naar huis. Maar tot hun vliegtuig eindelijk vertrekt zijn Bill en Willa tot elkaar veroordeeld en halen ze herinneringen op aan hun goeie ouwe tijd samen die, zo blijkt, toch niet helemaal overeenkomen. Maar opposites atract en dat is bij Bill en Willa na al die jaren nog steeds zo. Ze haten elkaar, maar stiekem houden ze nog steeds van elkaar. Drie keer raden dus hoe het afloopt.

 

 

 

De film is gebaseerd op het toneelstuk Shooting Star van toneelschrijver Steven Dietz, met een scenario dat mede door Meg Ryan zelf is geschreven. Bovendien nam ze zelf de regie in handen. Of deze film net zo’n klapper wordt als de klassieker When Harry met Sally is nog even de vraag, maar ik heb nu al zin in een avondje onvervalste romantiek. Vanaf oktober draait What Happens Later in de bios.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beeldcredits: Bleecker Street Films, .romance.com.au

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit