May is compleet in de ban van deze film

 

Ik ga eigenlijk nooit naar een persviewing omdat ik mezelf er de tijd niet voor gun, maar als Bracha van Doesburgh het vraagt, niet alleen een van de beste actrices van het land maar ook nog eens een dierbare vriendin, dan zeg je gewoon ja.

 

 

 

Dus daar zat ik, zomaar op een dinsdagmiddag in Amsterdam-Noord serieel te snotteren. Piece of My Heart, zo heet de film, vertelt het verhaal van Olga de Haas, ooit een van de beste danseressen van ons land, en haar worsteling met drank, drugs en diëten. Of misschien beter gezegd: met het leven.

 

Als balletverslaafde was ik misschien makkelijk publiek, maar de film is zoveel meer dan het podium en de balletstudio’s. Het is vriendschap, accepteren welke plek je hebt, pijn en vooral een heerlijk huwelijk tussen de glanzende wereld van de opera en het hippy-ish seventies in Amsterdam.

 

Hij is pas 1 december in de bioscoop, maar omdat ik nu eenmaal een missionaris ben waar het gaat om het doorvertellen van dingen die je moet gaan zien wil ik nu al de trailer met je delen. De choreografie (gedaan door Igone de Jongh en een scène door Timor Steffens), de scène met Tina de Bruin (ze zegt geen woord, maar krijgt je meteen aan het huilen), de twee jonge ballerina’s Roos Englebert en Elaine Meijerink die voor de hoofdrollen gecreëerd lijken te zijn en de bijrol voor wodka Stolichnaya. Deze wil je zien.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach