May ging met haar vader naar Tom Jones

 

‘Finally’, zei mijn vader toen Tom Jones het podium van de Ziggo Dome op kwam lopen.

 

 

 

‘Finally’, herhaalde Tom. Zo ging het nog drie keer over. Niet dat mijn vader de souffleur van Tom Jones is, maar het zijn wel mannen met grote gelijkenissen. Allebei rond de magische 80 (mijn vader iets ervoor, Tom iets eroverheen), grote levensplukkers, mannen die in het laatste seizoen van hun leven zijn en daarvan genieten, maar vooral mannen die niet achter de geraniums gaan zitten maar eerder een geraniumkwekerij zullen beginnen. De volwassen tegenhanger van puppy power, ik noem het senior superiority. Het concert was groots. Goed opgevoed door mijn vader kon ik alles meezingen, van Pussycat tot Green Green Grass of Home en natuurlijk Kiss, want dat komt dan weer uit mijn decennium.

 

Ik vond het ontroerend om te kijken naar deze man, die we waarschijnlijk voor de laatste keren zullen zien optreden. Aan de andere kant, zo hoorde ik gisteren tijdens een podcast: we worden nu zo oud dat 1 op de 3 mensen van de volgende generatie 100 of ouder wordt. En Tom Jones zie ik er wel voor aan om dat hartje nog even door te laten tikken. Dus het zou zomaar kunnen dat je ons volgend jaar weer in de Ziggo Dome onze longen uit onze lijfjes ziet zingen.

 

Nog even wat fijne Tom Jones-facts

  • Hij kwam erachter dat hij een golden voice had toen hij twee jaar in quarantaine zat om zijn tuberculose te genezen.
  • Hij ontmoette zijn grote liefde Melinda Rose Trenchard toen ze allebei zestien waren. Ze bleven samen tot Melinda overleed in 2016. Haar dood bracht groot verdriet bij Tom Jones die laatst in een interview zei: ‘Sometimes I dream about my wife.’ Och, mijn hart.
  • We moeten overigens niet een al te zoetbesuikerd beeld hebben van zijn liefde want in de piek van zijn carrière kon hij zomaar 250 groupies per jaar “bedienen”.
  • Hij had vorig jaar een nummer-1-hit in Engeland en is daarmee de enige 82-jarige met een nummer-1-hit in de UK, Surrounded by Time
  • Om fit te blijven doet hij aan inversion therapy waarbij hij op zijn kop aan een rekstok hangt. Dit is goed voor je rug en is ook een geweldige training. Tom heeft naar eigen zeggen geen six- maar een 12-pack en kan dankzij deze work-outs al zijn activiteiten blijven doen. Optreden, albums opnemen, The Voice of Britain jureren en misschien is er ook nog weleens ruimte voor een groupie, wie weet. Of een echte nieuwe liefde. Ik gun het hem.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach