Ik ga op vakantie en neem mee…

favorflav ik ga op vakantie en neem mee

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: Ik ga op vakantie en neem mee…

 

 

 

Niks lekkerder dan op vakantie gaan en heel veel leuke en nieuwe en bijzondere dingen eten die je thuis niet hebt. Toch? Muah, volgens sommige mensen gaat die vlieger niet echt op. Die nemen het liefst zoveel mogelijk shizzle van huis mee. En sommige dingen vinden wij best bizar… Vonden ze zelf (achteraf) ook, dus hebben we beloofd de namen van onze collega’s, vrienden en familie achterwege te laten. En die van mijzelf – de schaamte is real.

 

Mijn leven, mijn saus

Ik weet, het is niet perse normaal, maar ik ga niet op vakantie zonder satésaus. Het liefst eet ik dit overal bij. Zelfs chicken wings dip ik nog in deze goddelijk warme saus. Een bakje kant-en-klare Wijko (met de spicy one als favoriet) gaat echt altijd mee mijn koffer in, waar ik ook heen ga op vakantie. No comments pls, mijn leven, mijn saus!

 

Zo zout heb je het nog nooit gegeten?

Wow, ik hou echt van zout. En dan in het bijzonder van Waddenkruidenzout. Deze smaakmaker staat al jarenlang vooraan in mijn kruidenkastje. De combinatie van zout en kruiden is echt hemels en maakt elk eitje in elk land lekkerder. Bijkomend voordeel: het weegt niks.

 

Geen thuis zonder thee

Mijn vriend neemt ALTIJD als hij naar het buitenland gaat genoeg zakjes Pickwick Ceylon thee (1-kops zakjes) mee. Dat is zijn koffie, dus ik snap het wel. Geen enkele andere thee geeft hem het gevoel dat hij de dag kan beginnen. Ik vermoed dat hij deze thee nog mee zou nemen naar Ceylon…

 

The classic

Je dacht toch niet dat ik op vakantie ga zonder pot pindakaas? Ja hoor, never leave home without it. Afgelopen vakantie was ie zelfs mee naar Griekenland. Vreemd? Misschien. Maar toch: je moest eens weten hoe vaak andere gasten vroegen of ze ook een beetje mochten…

 

Echte kaaskoppen, ze bestaan hoor

Ik mocht een keer met ouders van mijn vriendinnetje mee naar Frankrijk, en zij hadden een kaas meegenomen. Zo’n hele. Naar Frankrijk… Want daar hebben ze geen kaas. Maar goed. Ik vond dat wel hele lekkere kaas, en mocht er iedere ochtend welgeteld één boterhammetje mee beleggen. Niet meer; het stuk kaas werd zorgvuldig door haar vader gerantsoeneerd.

 

Koffertje appelmoes

Hoe hard ik het ook probeer, it all fails. Mijn kinderen eten echt overal appelmoes bij. Zelfs bij de frikandellen en lasagna komt de pot tevoorschijn. Op vakantie zonder is dan ook een regelrechte nachtmerrie. Sindsdien wordt er een koffer vol potten apart ingecheckt.

 

De Zaanse trots

De karakteristieke tube Zaanse Mayo ligt bij mij standaard in de koelkast en dus ook in mijn koffer wanneer ik op vakantie ga. Want ja zeg nou zelf, geen enkele andere mayo beats the Zaanse! Lekker op een tomaatje, een eitje, op een geroosterde boterham, op wat niet eigenlijk?

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav