‘Een derde van de mannen faket orgasmes’

 

‘You can fake it? Unbelievable, the ONE thing that’s ours!’ Ik hoor het Monica in Friends nóg schreeuwen tegen Chandler wanneer hij zegt zijn orgasme te hebben gefaket toen ze seks hadden.

 

 

 

En eerlijk: ik dacht eerst hetzelfde. Hoe kunnen mannen dit faken? Dat hebben hun sekspartners toch door?! Ik bedoel: een orgasme van een man wordt toch vergezeld van een souvenir? Uiteraard zijn hier uitzonderingen op zoals een droog orgasme, maar faken? Hóe dan?

 

Toch kan het en gebeurt het volgens Durex behoorlijk regelmatig; zij deden een onderzoek en daar kwam uit dat 32 procent wel eens een orgasme heeft gefaket, in vergelijking tot 43 procent van de vrouwen. Het komt dus absoluut vaker bij vrouwen voor, maar toch zijn mannen ook niet vies van een sterk staaltje toneel tussen de lakens.

 

Maar dan nog: waar blijft die zaadlozing dan?! Durex-expert Alix Fox vertelt: ‘Meerdere mannen hebben mij verteld dat ze soms subtiel in hun handen spugen en dat spuug vervolgens over de lakens of hun partner smeren in de hoop dat hun partner het zou zien als een orgasme. Of ze gebruiken een shirt, zodat ze hun denkbeeldige sperma weg kunnen vegen.’ De smiechten.

 

Maar geen zorgen, want volgens Fox hoeft het faken echt niet te betekenen dat de man zijn sekspartner niet goed vindt in bed of dat hij de ander niet aantrekkelijk vindt; het uitblijven van orgasmes kan heel veel verschillende oorzaken hebben, net als bij vrouwen dus.

 

Zijn ultieme tip is om het faken van orgasmes bespreekbaar te maken: communication is key, ook bij klaarkomen. Hoeft de man niet meer sneaky in zijn handen te spugen tijdens de seks, ook wel zo prettig.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer