Nieuwe serie Poker Face is een waanzinnige aanrader

 

Ja ja, ik weet het: wéér een streamingdienst. Ik had ook enorm met mezelf afgesproken dat ik er geen eentje meer bij zou nemen, dat ik er zelfs een paar moest schrappen…

 

 

 

Maar het is me niet helemaal gelukt. Ik heb nu sinds bijna een jaar SkyShowtime, en ik kan je vertellen dat dat in ieder geval een blijvertje is. Ik ben namelijk heel blij dat dat de enige dienst is met alle seizoenen van Frasier erop (oftewel de leukste sitcom ooit gemaakt), ook staan veel andere kaskrakers en bekende series en films erop. Maar nu zijn ze met een nieuwe serie gekomen, en ik heb letterlijk alleen maar lovende recensies gelezen. Dus mocht je nog twijfelen over een abonnement: deze serie alleen is het al echt waard.

 

Je hebt hem vast al wel voorbij zien komen: Poker Face met in de hoofdrol Natasha Lyonne (die we natuurlijk nog kennen uit onder andere Orange Is The New Black) in een soort murdermystery maar dan nét even wat anders. Het is een antropologie, dus je kan elke aflevering los zien en elke aflevering vertelt dan weer een nieuw verhaal (oftewel: een nieuwe moord).

 

Het verrassende aan Poker Face is dat je elke keer aan het begin van de aflevering al weet wie de dader is; je kijkt dus eigenlijk naar hoe Charlie Cale (Natasha Lyonne) er stukje bij beetje achterkomt wie de schuldige is. Zij heeft namelijk een hele bijzondere gave: ze heeft het meteen door als meensen liegen. ‘A human lie detector’ wordt ze daarom ook genoemd.

 

Dat klinkt misschien een beetje… Gekkig en als een slechte comedy, maar no worries: deze serie is écht steengoed — het is niets voor niets dat-ie voor de Emmy’s is genomineerd. En naast Natasha Lyonne bestaat de cast uit Adrien Brody, Joseph Gordon-Levitt, Chloë Sevigny en Charles Melton.

 

Ben je na mijn pleidooi en het zien van de trailer nog niet overtuigd? Kan ik me niet voorstellen, maar oké: Het Parool is ook laaiend enthousiast. Het tweede seizoen is overigens al aangekondigd, dus we zijn voorlopig (gelukkig) nog niet van deze serie af.

 

 

Oh, nog een extra tip: je kan bij SkyShowtime een gratis proefabonnement nemen van zeven dagen. https://www.skyshowtime.com/nl/its-time-for/poker-face? En probeer dan gelijk Frasier als je toch bezig bent, want ook daar ga je geen spijt van krijgen. 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer