Mak­kelijk pasta­recept

 

Zoals jullie weten zijn wij fan van een pastaatje op zijn tijd. Laatst deelden we al waarom een bolognesepasta eigenlijk altijd wel kan. Zoals Franska zegt: ‘Zoveel Italianen, zoveel bologneserecepten’. Deze is ook heel erg lekker én supermakkelijk om te maken. En die blauwe kaas, dat is echt een perfecte combinatie met spinazie. Misschien moeten we daar nog meer mee gaan bedenken?

 

4 personen

 

Dit heb je nodig:

  • 350 g pastaschelpen
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 300 g bladspinazie
  • 150 g blauwe kaas, in blokjes
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 2 el geroosterde pijnboompitten

 

Zo maak je het:

Kook de pastaschelpen al dente. Verhit intussen in een hapjespan of wok de olie en fruit de knoflook ongeveer zo’n 30 seconden. Voeg de spinazie in porties toe en roerbak mee tot de groente net is geslonken. Giet de pasta af, maar bewaar een beetje kookvocht. Meng de pasta door het spinaziemengsel in de pan en voeg de blokjes kaas en wat kookvocht toe. Schep alles om totdat de kaas is gesmolten en de pasta smeuïg is. Giet het in een ovenpan en zet het nog even in de oven met de Parmezaanse kaas on top! Zo krijg je een krokant laagje aan de bovenkant en dat maakt hem toch net even extra lekker.

 

 

 

PS: Kun je net als wij geen genoeg van pasta krijgen? Hierbij Franska’s favoriete makkelijkste pastarecepten.

 

Eet smakelijk!