Mijn pasta top 3

 

Even een avond lekker snel aan tafel  is ook wel fijn. Zeker nu. Er komen nog kook een eet-dagen genoeg aan. Vanavond alleen even omscheppen en opscheppen.

 

 

Van alles in de koelkast op voorraad. Het wekelijkse groentepakket dat we altijd bij de boer halen nog niet eens op. Er zijn van die avonden dat het gewoon even snel snel moet. Drukke dag gehad, lange file, nergens zin in. Dan is er gelukkig altijd pasta. En dan wel liefst de allersnelste en makkelijkste. Natuurlijk moet je per ongeluk wel wat dingen in huis hebben. Dat is bij ons thuis nooit het probleem.

 

Mijn top 3 makkelijke pasta’s

 

1: Spaghetti carbonara

Spekreepjes uitbakken. Paar eieren (ik reken 1,5 ei per persoon) loskloppen met lekker veel versgemalen zwarte peper. Flink grote schep gemalen parmezaanse kaas erdoor. Eventueel nog een klots crème fraîche erdoor (Ja,hé, ik zei niet dat het mager was, toch?) Pasta al dente koken. Pasta bij de spekjes en omscheppen. Dan de hele handel uit de kom er snel  doorheen roeren. Klaar! Vuur uit. Snel op de borden.

 

2: Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti koken. Gemalen pecorino (romano) met een grote klots van het spaghetti-kookwater mengen tot een romige saus. Heeeel veel versgemalen zwarte peper er doorheen roeren. En dan hop hop hop, de al dente gekookte spaghetti erdoor scheppen. Snel op de borden.

 

3: Spaghetti aglio, olio e peperoncino

En ook hier weer: spaghetti al dente koken, In een koekenpan 2 fijngesneden knoflookteentjes zachtjes pruttelen in olijfolie. Niet bruin laten worden! 3 of 4 kleine gedroogde rode pepertjes erbij, zachtjes mee laten pruttelen. (mijn man doet er ook altijd uitgebakken spekjes bij) Dan de pasta erdoor, omscheppen en opscheppen. Lekker wat Parmezaanse kaas erover en genieten. 

 

Eet smakelijk!

Door: Franska

Afbeelding van Franska