DUIFHUIZEN X FRANSKA.NL

Geef me je tas

 

En ik weet wie je bent.

 

Laatst was ik bij een diner en ik zat naast allemaal deftige dames. Haren in de krul, en allemaal hadden ze een keurig avondtasje in hun hand. Zonder erin te kijken, wist ik gewoon dat alles daarbinnen keurig georganiseerd was. Een klein hoesje voor de bankpasjes, een nette (en niet gekraste) telefoon, een keurig sleutelbosje en misschien een gesteven zakdoekje, dat stelde ik me er allemaal bij voor.

 

Mij lukt dat niet. Mijn tas is mijn kantoor, min of meer. Er zit sowieso een laadsnoer in want ik moet mijn telefoon overal aan kunnen koppelen. Mijn sleutelbos is een stevige, maar ik koester herinneringen aan de momenten waarop ik de sleutelhangers verzamelde. De Eiffeltoren en de letters Parijs kocht ik toen we voor Amayzine met een trits Twingo’s naar Parijs reden. De roze kurk kreeg ik van rosé-merk AIX en maakt niet alleen dat ik mijn sleutelbos altijd makkelijk vind, maar ook dat ik elke keer herinnerd word aan het ontzettend leuke reisje dat ik maakte naar het landgoed waar de wijn vandaan komt. 

 

Verder heb ik een aantal prachtige portemonnees, maar is dit kleine tasje van Louis Vuitton een uitkomst om al mijn bonnen en pasjes in te bewaren. Laten we het trouwens even over de tas zelf hebben. Deze kocht ik bij Duifhuizen en ik vind hem het perfecte understated chic, barefoot luxurygevoel hebben waar ik zo van kan houden. Soms houd ik van een statement-tas, maar deze blendt zo lekker met de rest van je outfit. Hij is als een vriendin met wie je altijd wel wilt afspreken. Geen schreeuwerige aandachttrekker maar een trouwe metgezel die in elke situatie op haar plaats is. Net als deze tas dus. 

 

En nu de winter erom vraagt, draag ik met liefde en plezier deze beeldschone leren handschoenen die ik van mijn modevriendin Peggy kreeg. 

 

 

Deze tas en ik, wij houden het nog wel een tijdje uit samen. Als ze mij de kruimels en de rondslingerende bonnetjes vergeeft, tenminste.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach