Makers van Bridget Jones komen met nieuwe kerstfilm 

 

Jaaaa, zó leuk dit. Elke kerst weer — geen enkele uitzondering — kijk ik wel weer een Bridget Jones-film. Soms alle drie.

 

Ook als het geen kerst is trouwens, want ik kan ze echt het hele jaar door kijken. Numero uno blijft wel de all-time favorite (bij bijna iedereen geloof ik), maar de humor in de andere films blijft ook genieten. Ben je het hier nou helemaal mee eens, dan heb ik heel lekker nieuws voor je.

 

De regisseur van de eerste en de derde Bridget Jones-film, Sharon Maguire, komt namelijk met een kerstfilm. Dit jaar nog. Als in: 4 december staat-ie online op Disney+. Haaallelujah, dat is dus gewoon volgende week en ik moet dan eventjes heul snel dat Disney+ abonnement heractiveren, want de trailer ziet er top uit.

 

De hoofdrollen worden gespeeld door Jillian Bell en Isla Fisher. Bell speelt fee Eleanor, die nog in opleiding is (ja, dat is blijkbaar een ding) en het is haar taak om dit jaar af te reizen naar een klein meisje in the real world om haar wens uit te laten komen. Ahh, zoet.

 

Maar het loopt íets anders en ze komt niet bij een klein meisje terecht, maar bij de 40-jarige MacKenzie (Fisher). Maar belofte is belofte, dus die wens gaat ze toch proberen uit te laten komen. Vergeet ik helemaal de naam van de film te vermelden: hij heet Godmothered.

 

Een beetje de droge humor à la Bridget Jones, maar vooral een fijne feelgoodfilm en ik heb volgens mij nog nooit iets gezien met Isla Fisher dat ik niet leuk vond. Oké, Disney+, ik ben om: jullie hebben me weer terug als lid.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer