Goedemorgen voor jou

 

Ik wil het zo graag even met je hebben over wat koningin Máxima overkwam.

 

Misschien moet je heel even dit filmpje kijken over de aankomst in India. Tot na de paarden. Oké, hoi, ben je er weer. Je ziet Willem-Alexander en Máxima naast de president van India staan. Na een seconde of twee strekt de president zijn hand uit voor de buik richting Willem-Alexander. Je ziet Máxima even kijken met een blik van: wat is hier precies het idee? Daarna kijkt Willem-Alexander echt exact hetzelfde. Hij besluit de hand maar te pakken, want het ziet eruit als een uitnodiging en floeps, daar schuift Máxima een plaatsje opzij en staan de heren in het midden. Laat het gerust aan onze koningin om haar diplomatieke pokerface op te zetten, maar ik lees haar gedachten. Wel potverdrie en was dit nou serieus vechten om de eerste plek? En gisteravond zal ze er ongetwijfeld hard om hebben moeten lachen. Ik herinner me onze eerste vakantie samen. We aten bij een of andere hotemetoot die me vriendelijk toelachte maar me werkelijk niet een vraag stelde. En als ik hem iets vroeg, antwoordde hij mijn man. In Singapore ging ik ooit naar een Maleisische bruiloft. Van tevoren leerde ik hoe ik andere vrouwen moest groeten. Een buiging voor de dames die ouder waren. En de mannen? Ik vroeg het in al mijn tweeëntwintigjarige onschuld. Oh, maar nee, de mannen, die liet je met rust.

 

Met de gelijkheid der seksen hebben we ons einddoel nog lang niet bereikt. Al zal Máxima’s ego hier geen deukje van krijgen. De enige die zichzelf hier op een koddige manier te kijk zet, is de president zelf. Laten we het erop houden dat hij overrompeld was door zoveel klasse en schoonheid en graag tussen ons koningspaar in wilde staan. Zoiets.  Maar oh oh oh, wat een type.

 

Fijne dag!

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach