Goedemorgen voor jou

 

‘Was het maar vrijdagavond en had ik het hele weekend nog maar voor me’, verzuchtte mijn lieve collega H. elke maandagochtend weer. 

 

En daar denk ik dan weer elke vrijdagavond aan. Haardje aan, glas gevuld, wekker uit en een lang weekend dat op je wacht. Dan denk ik even aan hoe de week van Kate Middleton zal zijn geweest. Of zij dan ook met haar kinderen op de bank ploft in een zachte, wijde trui. Of ze haar schoenen uit schopt, een dekentje pakt en zo probeert te draperen zodat het alle leden van het gezin bedekt. Of ze haar meisje zachtjes over de haartjes zal aaien en zal vragen hoe het was, de eerste schooldagen. Of ze ook de broodtrommel uit hun schooltassen vist, of de unicorn-sleutelhanger die ze speciaal voor Charlotte had gekocht er nog aan zit, of ze al playdates heeft gemaakt. Of ze Louis nog even extra heen en weer wiegt en de tijd met hem thuis nog even koestert. Van die dingen vraag ik me dan af. Wat denk jij? Of zit ik er helemaal naast?

 

In ieder geval wens ik jou een vrijdagavond zonder einde en een heerlijk weekend,

 

May

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach