Een B&B in de Achterhoek met tuinen om van te water­tanden! 

 

Daar gaat de reis naartoe en daar valt iets te winnen.

 

B&B Fleur de Lit ligt midden in het fraaie coulisselandschap van de Achterhoek in het buurtschap De Bruil en op een steenworp afstand van boswachterij Ruurlo en kasteelmuseum MORE. Langs de Baakse Beek wandel je zo door het bos de achtertuin van het kasteel binnen. De Muldersweg ligt aan een fietsknooppuntenroute en het lange-afstandswandelpad Trekvogelpad. In Ruurlo zijn verscheidene restaurants, eethuisjes, diverse winkels en terrassen. Borculo, Bredevoort, Groenlo, Doesburg en Bronckhorst zijn nabij en golfers kunnen terecht op de prachtige en uitdagende golfbanen ’t Zelle (4 km) of de Lochemse (10 km). 

 

 

B&B Fleur de Lit telt drie gastenkamers en is gevestigd in de vrijstaande monumentale schuur van Peter en Henriëtte. Oude gebinten, ronde staldeurtjes en –raampjes en eiken boomstamplanken zijn hier prachtig verenigd met vloerverwarming en moderne badkamers. Elke kamer heeft een eigen zithoek met Nespresso- en theevoorzieningen. Het overwegend biologische ontbijt wordt geserveerd in de grote gemeenschappelijke ruimte met zithoek en houtkachel of, bij mooi weer, in de tuin.

 

 

Intussen zijn Peter en Henriëtte ook nog bezig de tuinen op het 6.000 m2 grote terrein vorm te geven. Een nieuwe boomgaard, nuttery en vijvertuin zijn al grotendeels aangelegd. Een witte tuin, riddersporenborder, cottagetuin en moestuin staan op de planning. Gasten mogen van de hele tuin gebruikmaken. In de oude boomgaard heeft de houtgestookte barrelsauna een plekje gekregen die als arrangement is bij te boeken. Bij aankomst staat bovendien een drankje en iets lekkers voor je klaar.

 

Informatie en boekingen via de website van Erfgoed Logies of rechtstreeks bij B&B Fleur de Lit telefoon +31 629503403.

 

WINNEN?

 

Lijkt het je wat om hier een nachtje gratis te genieten? Met in de ochtend een heerlijk ontbijtje toe? Ga dan naar de Facebookpagina van Franska.nl en reageer daar op het betreffende artikel. Geen Facebook? Stuur je mail naar winnen@franska.nl

 

De winnaar wordt over een week bekendgemaakt.

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans