Corona is nu echt

 

Vind je ook dat het een beetje lijkt of we in een sciencefictionfilm leven op dit moment?

 

 

Een hele goedemorgen voor jou,

 

Om je heen lijkt alles hetzelfde, maar ondertussen zijn de schappen leeg in de supermarkt en regent het annuleringen. Je krijgt behoefte aan het kleine, bij elkaar te kruipen (maar niet te dicht) dicht bij je dierbaren te zijn en te wachten tot de corona-storm overwaait.

 

Ik probeer het goede te koesteren. Onze flexibiliteit wordt aangescherpt, sommige dingen gaan niet door. We moeten weer leren kijken naar de mooie dingen om ons heen. We weten niet of we op reis kunnen en wanneer, dus kijken we naar de leuke dingen in ons land. We zoeken oplossingen voor de problemen die zich aandienen. Ik denk ineens aan hoe het moet zijn als je in een land leeft waar oorlog is. Dan ben je onwetend en onveilig. Wij zijn eigenlijk alleen in onwetendheid als in dat we niet weten waar het naartoe zal gaan, hoe lang het zal duren.

 

Wij volgen het advies van het RIVM en gaan vanaf morgen thuis werken en leuke stukken schrijven voor jou. Het voelt vreemd mijn collega’s fysiek te missen, de salades tijdens de lunch, samen grabbelen uit de droppot (lijkt me corona-indachtig ook niet echt de beste hobby) en om nu afscheid te nemen tot het eind van de maand voelt te raar. Dus we nemen het maar met de dag. Als corona ons iets leert is dat dit sowieso wel goed is in het leven.

 

Liefs,

 

May-Britt

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach