The Queen frontrow bij de London Fashion Week

Jeetje wat jammer dat ik daar niet bij was. Hoewel, het is nog maar de vraag…  

 

Wow! The Queen zat gisteren front row naast Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour om de show van ontwerper Richard Quinn tijdens de London Fashion Week te zien. Quinn kreeg gisteren uit haar handen de Queen Elizabeth II Award for British Design. Deze award wordt elk jaar uitgereikt aan een opkomend en uniek talent. Geeft dus aan hoe belangrijk zij mode vindt. Dat wisten we natuurlijk stiekem al, want iedereen heeft in de Vogue wel dit overzicht gezien met alle prachtige kleurtinten die koningin Elisabeth draagt.

 

Maar The Queen bij de shows! Wow. Jammer dat ik er niet bij was. Hoewel…

 

Toen ik net begon als moderedacteur en styliste was ik zo gehaaid dat ik me steevast op de frontrow wist te nestelen en me daar niet weg liet werken, wie er ook maar aan m’n kop kwam zeuren. Ik wilde gewoon alles zien en wel van dichtbij, zodat ik alles goed kon tekenen. Zat daar dus als een echte journalist een compleet verslag van alles wat langs paradeerde te fabriceren.

 

Dat ik dan later van collega’s, die achterin zaten, hoorde dat ik naast George Michael – of weet ik wie aan bekends allemaal – had gezeten, verbaasde me niks. Dat had niets te maken met de concentratie waarmee ik bezig was geweest, maar dat kwam omdat ik werkelijk elke BN-er of bekende wereldburger ondersteboven loop, omdat ik hem of haar niet herken.

 

Het had dus ook zomaar kunnen gebeuren dat ik die hele Queen niet herkend had, omdat ik misschien wel gedacht zou hebben dat Anna Wintour (ja, die herken ik dan weer wel) haar moeder of tante meegenomen had naar de shows. Dat ik dus ook nog gedacht had: zie je wel dat het wel een aardige vrouw is, die Anna. Die is niks te beroerd om gezellig haar tante mee te nemen. Dat negatieve gedoe ook altijd van iedereen over Anna (bijvoorbeeld in The Devil wears Prada).

 

Echt, ik lieg het niet, ik zou de Queen gewoon de weg vragen in London, omdat ik zou denken dat het een mevrouw is die daar al heel lang woont.

 

Zo ziet ze er toch ook uit? En het klopt ook nog, want ze woont er al heel lang. Ik herken dan wel geen mensen, maar mensenkennis heb ik dan weer wel. Toevallig.

 

Maar even serieus. Uh, respectvol bedoel ik. Die Queen, hè? Die is echt superleuk natuurlijk. Doet altijd verrassende dingen en is ook nog eens heel leuk bezig met mode. Al die kleurtjes die ze altijd draagt, mooi toch? En zo actief. En dan nu ook nog naar de shows. Wow! Doe ons ook zo’n Queen.
 

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.