Mag ik misschien heel even mopperen?

 

 

 

Het jaar hangt van de feestjes aan elkaar. Je snapt niet waarom sommige mensen eigenlijk nog mopperen. Mijn moeder zei altijd: als mopperen helpt, moet je het veel doen! Natuurlijk weet ik heus wel dat niet iedereen het makkelijk heeft. Dat er heel veel mensen zijn die het zelfs ontzettend moeilijk hebben. Dat de files niet meer normaal zijn tegenwoordig. Dat er veel te veel belasting wordt betaald. Dat de regering niet doet wat ie vooraf belooft. Dat er veel te veel regels zijn. Dat er in Den Haag meer gepraat wordt, dan gedaan. O, wacht. Ik wilde niet mopperen. Ik wilde het juist over feestjes hebben. Hoewel, daar wilde ik eigenlijk toch wel heel even over mopperen, als het goed is. Ik open namelijk net een e-mail met de aankondiging dat de officiële intocht van de Kerstman dit jaar voor het eerst in Maastricht gevierd wordt. En wel op zeven december. De pietjes precies onder ons weten het wel: Sinterklaas is op zes december jarig. Jongens, jongens! Hadden we niet even een dagje kunnen wachten? Al is het alleen maar uit respect voor onze enige echte goedheiligman?

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs