Maggie Smith heeft in The Miracle Club een fantastische nieuwe rol te pakken

 

Zet maar vast in je agenda, dit is de leukste nieuwe film om met je vriendinnen te gaan zien

 

 

 

Soms heb je een wonder nodig om verder te kunnen met je leven. Zeker als je vastzit aan een uitgebluste echtgenoot waar je weliswaar van houdt, maar die je na jaren huwelijk soms ook flink op je zenuwen werkt. Of als je ervan droomt om eindelijk eens de wijde wereld in te trekken maar geen idee hebt hoe.

 

 

Ierland, het is 1968 en Lilly (een briljante rol van Maggie Smith die je natuurlijk kent uit Downton Abbey), Eileen (door Kathy Bates die je misschien kent uit The Big Bang Theory en Titanic) en de jonge moeder Dolly (Agnes O’Casey), willen weleens wat anders dan de dagelijkse sleur van het saaie Dublin waar ze wonen. Ze zijn dus dolblij als ze de eerste prijs winnen bij een talentenjacht die georganiseerd is door de plaatselijke kerk, want dan mogen ze op pelgrimstocht naar Lourdes. De zoon van Dolly kan niet praten en ze hopen in Lourdes op een wonder voor het jongetje. Maar als na 40 jaar Chrissie, de beste vriendin van Eileen (gespeeld door Laura Linney die je kent uit The Truman Show), opeens vanuit Amerika op de stoep staat, weet Eileen zich geen raad. Moet ze nu boos zijn omdat Chrissie opeens uit haar leven verdween of bleek er toch een reden voor haar vertrek te zijn?

 

 

Hoewel het verhaal van de film misschien anders doet vermoeden is het echt heel erg grappig om te zien hoe die vier vrouwen aan de dagelijkse sleur proberen te ontsnappen en op zoek gaan naar zichzelf en hun vriendschap in de heilige stad. En deze geweldige actrices maken er echt een feest van om naar te kijken. Het blijft een genot om de onderkoelde humor van Maggie Smith te zien. En de ogen van Kathy Bates zeggen alles.

 

 

Zet maar vast in je agenda: The Miracle Club draait vanaf 9 november in de bioscoop.

 

 

 

 

Photo Credit: Sony Pictures Classics/YouTube

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit