Madurodam is goedgemutst

Dit vind ik toch zo’n mooie en lieve actie, dat ik hem even met jullie wil delen. Want sinds deze week is Madurodam extreem goedgemutst. Om eenzame ouderen tegen te gaan.

 

 

 

Huh? denk je dan waarschijnlijk. Nou, het zit zo: Madurodam doet mee aan de Goedgemutste Breicampagne, die al vijftien jaar wordt ingezet om meer aandacht te vragen voor eenzame ouderen. Dat betekent dat als je een bezoekje brengt aan Madurodam, je veel handgebreide wollen mutsjes zal tegenkomen. Alle iconische gebouwen zijn ervan voorzien. Ziet er ook nog eens hartstikke gezellig uit, én het is dus met een goed doel.

 

Madurodam werkt hierbij samen met Innocent Drinks, wat je vast weleens in de schappen van de supermarkt hebt zien liggen. Van elk verkochte smoothie gaat twintig cent naar het Nationaal Ouderenfonds. Nu weet ik volgende keer in ieder geval welk merk ik ga kopen als ik zin heb in een gezonde smoothie.

 

Ik hoef jullie vast niet uit te leggen hoe fijn het is dat er meer aandacht voor eenzame ouderen wordt gevraagd. Sinds de coronapandemie zijn de cijfers niet mis: van de 5,8 miljoen ouderen geven ruim 2,7 miljoen aan zich eenzaam te voelen. En daarvan zegt nog eens tien procent zich ‘extreem eenzaam’ te voelen. Zeker met de feestdagen in het vooruitzicht.

 

En vergeet niet, wanneer je in de komende weken naar Madurodam gaat, om een nieuwjaarswens voor de ouderen aan de wensboom te hangen. Die worden na de ‘Winterweken’ (tot 9 januari) namelijk verspreid onder eenzame ouderen in Nederland. Mooi gebaar, toch?

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer