Mac & Maggie, wat moet ik aan vandaaaag

 

Van Zara of H&M had je nog nooit gehoord en in een C&A’tje wilde je nog niet dood gevonden worden. Maar je wist dat je outfit up-to-date was als je iets van Mac & Maggie droeg…

 

Brede schouders, zwarte eyeliner en bloedchagrijnig kijken. Zo ging ik met m’n vriendinnen stappen in Amsterdam eind jaren 80 en begin jaren 90. En waar kon ik m’n outfit beter scoren dan bij Mac & Maggie?
 
Je kent ze vast nog wel, hun legendarische reclamecampagnes in waanzinnige kleuren. Modellen verkleed als exotische oosterse prinsessen in paars, oranje en rood. Mijn hemel, wat een kleurexplosies. Likkebaardend liep ik altijd door hun winkel.
 
Ik wilde alles wel hebben. Want je wist dat je goed zat als je bijvoorbeeld hun loeistrakke zwarte halterjurk droeg met je rijglaarzen met blokhakken en je haar getoupeerd tot en met. Zo stonden we allemaal in de Escape op het Rembrandtplein. Meiden in een kring, tassen op een hoopje in het midden en dansen maar. Ach was het nog maar zo’n feest.
 
Gelukkig hebben we de foto’s nog.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Marja A. (@stoeptegeltje) op

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Linda (@linda_bettina) op

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Rsmodeagenturen Siebel (@rsmodeagenturen) op

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Jos Borsboom (@josborsboomfotos) op

 

Ze maakten ook waanzinnige jasjes voor mannen. Ik weet het, het is al zo lang geleden. Humberto Tan had zelfs nog haar.
 
 
En deze vond ik ook nog, Jeroen van Inkels kledingadvies op Hilversum 3. Voor het geval je nóg niet wist wat je aan moest trekken.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit