Zien = eten

 

Maartje: Hier komt een bekentenis: ik houd niet van bioscopen. Wel van films, niet van de bios. Ik vind ze vies, en donkere ruimtes waar een hoop mensen hutjemutje zitten en toch niet mogen kletsen… Mij niet gezien. Dankzij Netflix & Co hóeft het ook niet meer om toch een beetje bij te blijven. Ha! Of het moet een gevalletje Cinema Culinair betreffen, dat vind ik dan wel weer bijzonder leuk.

 

Cinema Culinair? Say what? Simpel, eigenlijk: ken je dat gevoel dat er eten op een tv- of bioscoopscherm voorbijkomt, en dat dat vanaf dat moment het enige is wat je wilt? Nou, dat is nou Cinema Culinair. What you see is what you eat. Je gaat uit eten op een steeds wisselende toplocatie (Randstad nu nog voornamelijk, maar ze gaan goed, dus uitbreiding valt te verwachten) en krijgt voorgeschoteld wat je op het scherm voorbij ziet komen, op de minuut nauwkeurig. Een topfilm, goed eten, perfecte timing. Fantastisch.

 
Cinema Culinair komt oorspronkelijk uit Rotterdam waar het al snel een gigantisch succes werd in de creatieve scene. De films die gedraaid worden, zitten dan ook voornamelijk in de art house-hoek. Denk aan films als Julie & Julia, Estomago, Como Agua Para Chocolate & Tampopo. Maar ook het meer populaire Chef komt voorbij. Mocht je die nog niet gezien hebben: een te gekke film, dat staat voorop, maar hij is bovenal om van te watertanden.

Zaterdag 25 maart en zondag 26 maart kun je de Japanse film Tampopo beleven met al je zintuigen. Bij rooftop-restaurant Bureau – een persoonlijke favoriet – in Amsterdam-West krijg je hét vijfgangenmenu uit de film en eet je real-time mee met de acteurs in deze grappige, tikkie rare en vooral ‘lekkere’ film. De kaartjes gaan als een dolle maar niet gevreesd: Cinema Culinair komt maandelijks met een ander verrassend programma, om in de smiezen te houden dus.

 

Je krijgt voorgeschoteld wat je op het scherm voorbij ziet komen, op de minuut nauwkeurig

 
En als je dan toch een Netflix and Chill-avond op de bank (of in je bed) plant, trek er dan meteen zo’n zelfgebreide onderbroek bij aan. 

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.