De Witte Nijl

 

…maar dan in Antwerpen (én tot in de puntjes verzorgd!)

 

 

 

 

Laat ik zeggen dat het de locatie is, midden in de wijk ’t Zuid, het Antwerpen waar je je in Parijs waant (alsof Antwerpen zelf al niet leuk genoeg is). Of het tot in de puntjes verzorgde ontbijt, met een serenade vanuit de volière op de achtergrond. Of de gastvrijheid van de heren des huizes en de meer dan smaakvolle inrichting vol verwijzingen naar Afrika, geboortegrond van de (schoon)vader van de heren.

 

Ach, ga nou maar gewoon..

 

Laten we vooral ook het bad op pootjes niet onbenoemd laten, en de enorme verzameling opgezette vlinders, ooit onderdeel van de allergrootste collectie van Europa, door de heren via-via op de kop getikt. En dan is er ook nog de indrukwekkende verzameling kevers en andere snuisterijen, door de jaren heen gevonden en stuk voor stuk voorzien van een persoonlijk verhaal. Of… ach, ga nou maar gewoon.

 

Mocht je toch de deur nog uit willen, je bent immers in Antwerpen, lees dan vooral ook dit even. 

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.

Fotografie: Sanne Moonemans