Nooit van gehoord!

 

 

Zeg eens eerlijk, waar denk je aan bij het woord capsule? Iets met maanlanding toch? Of iets anders dat door de ruimte vliegt? Of een of andere grote pil die je moet slikken van de dokter. Toch?

 

NOT

 

Plotseling hoor en lees ik overal over capsule-collecties. NOOIT eerder van gehoord. Iedereen gebruikt het ineens. Ik kreeg in m’n mail een melding dat Humanoid (een van m’n favoriete winkels in Arnhem) binnenkort de capsule-collectie lanceert. Of ik m’n mailbox maar in de gaten wil houden.

 

Capsule-collectie…

 

Gelukkig zit ik af en toe naast Alexandra en zij zocht het even voor me uit. Wat blijkt? Is het gewoon dat wat wij bij de vrouwenbladen al tig jaar ‘Tien kledingstukken, 815 combinaties’ noemen. Hèhè. Idee is dan altijd, dat als je maar zorgt dat alles wat je in je kast hebt, of wat je meent te moeten kopen voor een nieuw seizoen, allemaal maar leuk bij elkaar past.

 

Heb je door slim te combineren eindeloos veel nieuwe outfits en kom je met steeds dezelfde collectie toch elke dag opnieuw verrassend voor de dag. Superhandig ook voor de vakantiekoffer!

 

Op zich best een uitvinding, want je raakt met al die leuke nieuwe dingen in de winkel snel in de verleiding zomaar wat te kopen en dan is het nou niet bepaald handig, als bij thuiskomst dat ene leuke lichtgroene rokje helemaal nergens op slaat. Bij past, bedoel ik.

 

Dat lichtgroene rokje hangt bij mij al een dik jaar in de kast en mag alleen af en toe meedoen, als ik vind dat het een dag is voor alleen maar zwart met één opvallend kleuraccent. En dat vind ik niet zo vaak. Blijft het wel een uniek stuk. En verslijt het ook niet snel. En wordt het sowieso nooit het rokje waar je me in uit kunt tekenen.

 

De capsule-collectie dus. Goed plan. M’n vaste shopvriendin Korrie heeft zich nog niet gemeld om met me te gaan modewinkelen in Arnhem, dus ik zal ‘capsule-collectie’ op een briefje schrijven en ophangen, dat ik het t.z.t. niet vergeet.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter
Kleding: Peter Hahn