Maartje: Als je echt, écht even weg wil dromen van de allermooiste plekken op aarde en/of als je echt, écht gespaard hebt, ga dan naar de website andbeyond.com

 

Wat mij betreft is dit de allerbeste en mooiste go-to site voor een luxe safari waar de meesten van ons alleen maar van kunnen dromen. Want ja, in zo’n open jeep tussen de leeuwen, slapen in een boomhut onder een klamboe en badderen in een koperen bad op pootjes met uitzicht over de jungle kost nu eenmaal – verrassing – een lieve duit. Moet gezegd: een trip met &Beyond is onvergetelijk en – eerlijk is eerlijk – iedere euro waard. De club is een van ’s werelds meest geroemde reisbedrijven en levert vakanties op maat in vijftien Afrikaanse landen.

 

Badderen in een koperen bad op pootjes met uitzicht over de jungle kost nu eenmaal – verrassing – een lieve duit

 

Er zijn maar liefst 29 BEELDschone safarilodges en kampen in eigen &Beyond-beheer, allemaal in die vijftien Afrikaanse landen. Dat zorgt ervoor dat dat ‘op maat’ ook echt op maat gemaakt kan worden. Laten we er geen doekjes om winden: het is en blijft een beetje dubbel. Zo’n extravagante vakantie in een land waar de meeste mensen een leven lang kunnen eten van een dergelijk budget. Maar het is wel zo dat een flink aantal mensen werk hebben dankzij jouw vakantie. Het is misschien een vergoelijking, maar maakt het toch een beetje beter. Plus: &Beyond heeft duurzaamheid, behoud van natuur en eerlijke prijzen voor al hun personeel hoog in het vaandel staan. En gedraagt zich hier al ruim 25 jaar naar. Dat roepen ze niet alleen zelf, daar zijn ze eveneens al meerdere malen door onafhankelijke partijen voor beloond. Maakt zo’n buitensporige vakantie toch een beetje beter recht te lullen, nietwaar?

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.