Logeren op Downton Abbey. Dat kan dus gewoon.

 

Ik ben denk ik een van de allergrootste fans van Downton Abbey. Ik heb alle seizoenen samen met mijn vriendin S. gezien. En sommige afleveringen heb ik daarna stiekem nog drie keer herhaald, zo mooi vond ik ze.

 

S. en ik hebben het er al jaren over. Dat we Highclere Castle, zoals het huis Downton Abbey eigenlijk heet, gaan bezoeken. Maar het is er nog steeds niet van gekomen.
We zien onszelf al helemaal als lady Mary en Edith Crawley in avondkleding van die prachtige grote trap afdalen.
 
Dan dromen we dat we door de heer des huizes worden uitgenodigd voor een zeer exclusief verblijf met cocktails in de salon. Daarna dineren we aan een prachtig gedekte tafel in de officiële banketzaal. En we sluiten af met koffie in de bibliotheek. Natuurlijk zorgt Mister Carson, de butler, ervoor dat het ons aan niets ontbreekt. We slapen heerlijk in onze zijden pyjamaatjes in een van die driehonderd kamers. Zie je het al voor je? (Zucht…) If only…
 
Maar deze droom kan nu werkelijkheid worden. Want, driewerf hoera!, je raadt het nooit… we kunnen nu gewoon een kamer op het kasteel boeken.
 
Dit is onze kans. Highclere Castle, de thuisbasis van Downton Abbey, staat vanaf vandaag op Airbnb. De Graaf en Gravin van Carnarvon, de echte bewoners van Highclere Castle,geven je nu de mogelijkheid voor een unieke Downton Abbey-ervaring.
 
Lady Carnarvon zegt daarover: “Het is een absoluut voorrecht om Highclere Castle mijn thuis te noemen en ik vind het geweldig dat ik het nu op Airbnb kan delen voor een werkelijk uniek verblijf. Highclere Castle is al sinds 1679 in bezit van de Carnarvon-familie en kent een enorm rijke geschiedenis. De verhalen over Highclere Castle zijn net als het erfgoed geweldig, ik kijk ernaar uit om onze toekomstige gasten te verwelkomen.”
 
Mijn vriendin S. en ik zijn helemaal van de leg, dat snap je! Want wie wil er nou niet zo’n night to remember ervaren op Highclere Castle? Kijk hier voor de voorwaarden. Het is vanaf 1 oktober 2019 9.00 uur mogelijk om te reserveren. Ik sta vooraan!
 
Het kasteel is beschikbaar voor een verblijf van één nacht op 26 november 2019. Een kamer voor twee personen kost omgerekend zo’n 170 euro. En nou niet gaan mopperen over die kamerprijs… Chateau Meiland is duurder.

 

 

Bron: Airbnb.com

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit