Lieve Gabby Petito,

 

Ik had tot gisteravond nog nooit van je gehoord, maar ineens kan ik aan weinig anders dan aan jou denken.

 

 

Ik vlieg door je Instagramaccount (741.000 volgers) en het ziet eruit als een fantasie. Geen American dream, maar de droom van elke jonge vrouw. Travelling the world in our tiny van is jouw ondertitel, dat het beter is om door mosquito’s gebeten te worden dan gebrainwasht te zijn door de media, die van je vriend.

 

Het spijt me, maar ik ril als ik het woord ‘vriend’ schrijf en daarmee verwijs naar Brian Laundrie, de jongen die tot een week geleden nog de verpersoonlijking van verkozen vrijheid was.

 

Hoe mooi was Amerika, hoe romantisch jullie leven. Samen in een busje door jullie mooie land kruisen. Een ketting van likes aan elkaar rijgen, mensen vermaken met jullie avontuur, aan elkaar snuffelen en elkaar ontdekken om zeker te weten dat hij de ware is. Want samenwonen, dat was de volgende stip op jullie oneindige horizon.

 

Ineens was daar stilte op de accounts en rumoer in de media. Ruzie. Interventie van politie zelfs. Vervolgens Brian die alleen thuiskwam en weigerde een woord over zijn lippen te laten rollen.

 

En nu dit. Jouw lichaam dat gevonden is door de FBI. Je geest hopelijk verder reizend naar een wereld waar wél alleen maar liefde huist.

 

Dat de Instagramwereld geen reeël beeld geeft van de werkelijkheid, dat lijkt soms niet iedereen te weten. Maar dat jouw verhaal ons dat moet laten inzien, dat vind ik van een ondraaglijke droefheid.

 

Beeld: Instagram @gabspetito

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach