Lief Spaans liedje met een verhaal

 

Soms hoor je van die liedjes die je meteen raken. Dit is er zo eentje.

 

Van de week hoorde ik een paar keer een prachtig liedje op de radio. Maar het is niet alleen een heel mooi plaatje, ook de reden waarom het wordt gedraaid vond ik zo lief.

 

Iedere werkdag in de middag heeft Rob Stenders een superleuk programma op Radio2. De Stenders Platenbonanza. Luisteraars kunnen dan een appje sturen met een verzoek om een plaatje.

 

Een paar weken terug kreeg Rob een berichtje van Toby uit Spanje. Hij mist zijn vriendin Inge zo erg, die woont namelijk in Nederland. En ook zij kunnen elkaar vanwege het coronavirus nu niet zien. Daarom vroeg Toby of Rob ‘hun’ plaatje wilde draaien. Inge luistert iedere dag naar Stenders en zo konden ze toch een beetje samen zijn. Zoooo schattig dit.

 

Het gaat om ‘Una De Esas Noches Sin Final’ van Javier Limón en Inma Cuesta. Een voor mij onbekend nummer waar ik meteen kippenvel van kreeg. En niet alleen ik, want Rob werd overspoeld met vragen van luisteraars over dat lieve liedje. Het is inmiddels als ruim 2,5 miljoen keer bekeken op YouTube.

 

Misschien vind jij het net zo mooi als Toby en Inge?

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit