Van het bloemencorso tot de mooie kunst bekijken, dit is er allemaal te doen deze maand.

 

 

Bloemencorso Zundert – 3 & 4 september

Leuk, bloemencorso! De mooiste wagens trekken aan je voorbij in een zee van bloemen. Als je hiervan houdt, ga dan een keertje naar Zundert in Noord-Brabant. Daar hebben ze het grootste corso ter wereld! Jaarlijks op de eerste zondag van september komen de mooie wagens van alle buurtschappen voorbij. Wie gaat er met de prijs voor de mooiste wagen vandoor?

Bloemencorso Zundert

 

 

Open Monumentendag – 9 en 10 september

In het weekend van 9 en 10 september 2017 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Wil je weten wat er bij jou in de buurt te doen is? Kijk op deze site 

 

 

Maritiem ’s-Hertogenbosch – 15, 16, 17 september 

Gek op binnenvaartschepen en alles wat daarmee te maken heeft? Dan ga je natuurlijk naar Maritiem ’s-Hertogenbosch, het grootste maritiem-historische binnenvaartevenement van Nederland. Dit vindt eens per twee jaar plaats in het maritieme hart van ’s-Hertogenbosch. Drie dagen lang staat de stad volledig in het teken van de scheepsvaart. Tijdens het evenement is de grootste collectie klassieke en traditionele binnenvaartschepen te bewonderen en is er van alles te doen. Er worden zeeliederen gezongen uiteraard, demonstraties gegeven en er is allerlei lekkers te eten. Op naar Den Bosch!

 

 

Gratis rondleiding Drosten Museum Zwolle – 16 september

Wil je weten hoe de regenten leefden in de 18e eeuw? Eens per maand kun je met een museumgids mee in het Drostenhuis, een van de oudste en mooiste woonhuizen van Zwolle. Je bekijkt de prachtige salon met rococo schouw en plafond, de Blokzijlkamer, de archeologiekelder en de mooiste museumkeuken van Nederland. Na je bezoek heeft dit bijzondere woonhuis geen geheimen meer voor je! Meer info vind je op de website van het museum.

 

 

Natlab Eindhoven – hele maand

Als je in Eindhoven bent, ga dan eens naar het Natlab op Strijp S -het vroegere Natuurkundig Laboratorium van Philips. Hier sprak Einstein ooit (in het auditorium waar nu films getoond worden). Hier werden alle grote uitvindingen gedaan (het cassettebandje, de cd) die de basis legden voor de 21e-eeuwse beeldcultuur. Natlab is tegenwoordig een culturele ontmoetingsplaats met film als basis. Elke dag van ’s ochtends 10 uur tot in de avond zie je er de beste films van dit moment, variërend van het werk van grote filmmakers als Wes Anderson, Thomas Vinterberg en Woody Allen tot veelbelovende talenten van over de hele wereld.

Natlab.

 

 

Kunstroute Heerenveen – 16 en 17 september

Er is ontzettend veel kunst in Heerenveen. Wil je dat zien, hou dan zaterdag 16 en zondag 17 september vrij. Dan stellen kunstenaars tussen 11.00 en 17.00 uur hun ateliers weer open voor belangstellenden. Voor de route kun je kijken op de site van de Kunstroute. Veel plezier!

 

 

Door Tamara