Wie heeft de lekkerste Italië-eetfoto?

 

 

 

 

Heb je mooie Italië-eetfoto’s?

 

 

Wanneer het precies begonnen is, geen idee. Oh ja. Ik weet het weer. Ik sms’te vanaf Schiphol m’n zus dat we een nieuwe camera hadden gekocht. Waarop ze een berichtje stuurde: ‘Maak dan voor mij van alles wat je eet een foto’.

 

Waar we toen naartoe onderweg waren, weet ik niet meer. Wel dat het sindsdien strijk en zet is, dat ik een foto maak voordat de eerste hap genomen wordt. M’n iPhone staat inmiddels stampvol eten. Of ik de aanstichter ben, geen idee, maar het schijnt in veel restaurants intussen een gewoonte te zijn geworden. Kijk maar op Instagram en Pinterest. Overal borden eten.

 

Ik hoorde zelfs al een grapje laatst. Dat iemand zomaar begon te eten, zonder een foto te maken en dat de ober zei: ‘Is er iets mis? U maakt geen foto!’ In het begin zeiden we voor de grap tegen vrienden dat we al ons eten fotografeerden, zodat we bij een eventuele voedselvergiftiging in het ziekenhuis in elk geval konden laten zien wat we gegeten hadden… Onzin natuurlijk. We doen het allemaal voor de napret.

 

En ja, het leuke is natuurlijk dat je de foto’s nog hebt. Je bord is binnen een paar minuten leeg.

 

Wil je ze sturen? Graag met vermelding erbij waar je het at. Ga ik er een top 100 van maken op Franska.nl.

 

Doe je mee?

Zet even in het onderwerp van je mail: Top 100 vakantie-eten. Franska@franska.nl

 

Leuk!! Straks een site vol vakantievoorpret.

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter