Leco lanceert ‘Worden wie je bent

 

 

 

Ik geloof heus dat ik een beetje nerveus was toen ik hem voor het eerst ontmoette.

 

 

 

Want ‘de’ Leco, die zou je in tien seconden door zijn denkbeeldige MRI trekken en je, gevraagd of ongevraagd, met het eindoordeel om de oren wapperen. “Natuurlijk niet,” sprak een vriendin me toe met wie ik mijn ‘angst’ deelde. “Dat is gewoon een hartstikke aardige man.”

 

Nu klopt dat hoor, van dat aardige. Intens lief en trouw zelfs, zo weet ik na zeventien jaar. Maar dat van die beauty-MRI en je eindcijfer: dat klopte ook. “Wanneer ga je eens iets aan die rode vlek op je wang doen?” hoorde ik tijdens onze tweede ontmoeting. En toen hij mijn haar knipte (ik werkte als chef redactie voor Beau Monde en een van de vele vrolijke voordeeltjes was dat je af en toe even bij Leco in de stoel plaats mocht nemen) sprak hij de woorden: “Zo, en nu eerst die prak haar eraf.” Ondertussen keek hij naar hoofdredacteur John en vroeg hem wanneer hij voor het laatst in de zon had gezeten. “Schat, het enige dat kleur heeft zijn je tanden.”

 

Mijn angst, kortom, was gegrond. Maar wat ik niet wist, was dat achter die regen aan geestige meningen iets anders ten grondslag lag: de betere jij naar boven te halen. Want die rode vlek was na vier lasersessies inderdaad weg. En ik was ook een vrouw die leefde bij het haarcredo ‘hoe langer, hoe beter’, terwijl een strakke bob me veel beter paste.

 

Als ik een euro zou krijgen voor elke keer dat ik een fameuze Leco-quote aanhaal en vijftig cent voor elke keer dat Leco klaarstond om mijn haar te doen of me een make-upje te geven, dan zou ik nu gezellig naast John de Mol in de Quote 500 staan, want die keren zijn ontelbaar.

 

En dat doet hij niet alleen voor mij, maar ook voor Aaltje, Chantal, Leontine, Daniëlle, Caroline, Patty, Nyassa, Estelle, Mirjan, Heleen, Jada en ga zo nog maar even door.
Van hoog tot laag, van zeer hoog opgeleid tot streetwise, van oud geld tot nieuwe rijkdom, van beroemd tot bemind; allemaal komen ze bij Leco. Maar hoe verschillend ook: één ding hebben ze gemeen: ze zijn de beste versie van zichzelf.
En ze delen dezelfde man. Leco dus.

 

In ‘Leco, Worden wie je bent’ vertelt Leco over zijn reis en zijn bestemming. Hoe hij werd wie hij wilde zijn. En ik kan je vertellen: dat is een bovenstebeste.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach