Lasagne 2.0

 

En het is net zo lekker als het eruit ziet (misschien zelfs nóg lekkerder).

 

 

Lasagne is echt een van onze favorieten. (Geen wonder, het is natuurlijk Italiaans…) En naast een traditionele lasagne heb je nog meer lekkere varianten, zoals een herfstlasagne, lasagne met vier soorten kaas van Janny  en de vegetarische lasagne Melanzana alla Parmiagiana. Daar lijkt deze op, maar dan wat romiger en niet vegetarisch. Smullen maar!

 

Dit heb je nodig
Voor 4 personen

  • 4 chipolataworstjes
  • 500 g (of meer) passata di pomodoro
  • 1 tl knoflookpoeder, naar smaak
  • 1 tl paprikapoeder
  • chilipoeder, naar smaak
  • 2 aubergines
  • olijfolie  
  • 1 bakje ricotta 
  • een hand cherrytomaatjes
  •  peper en zout
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • handje verse basilicum

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de chipolataworstjes in een pan tot ze bruin zijn. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes en zet even apart. In een kom meng je de passata met knoflookpoeder, paprikapoeder en wat chili (naar smaak). Snijd de aubergines in de lengte doormidden en haal flink wat van de binnenkant eruit, zodat je 4 bootjes hebt. Doe een scheutje olijfolie in een ovenschaal. Voeg dan de helft van de passata toe en leg de 4 auberginebootjes erop. Vul ze met ricotta. Dan de chipolataworstjes erbij en de andere helft van de passata. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze over de ovenschaal.

 

Breng de lasagne op smaak met wat peper en zout. Strooi de Parmezaanse kaas eroverheen en doe de ovenschaal gedurende 30-40 minuten in de oven. Serveer het gerecht met basilicumblaadjes.

 

Buon Appetito!

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares