De 7 mooiste hotels met Noorder­licht­garantie

 

In de categorie bucket list is dit er absoluut eentje van mij. Het Noorderlicht. Mágisch Noorderlicht, als ik de mensen geloven die ‘m hebben gezien (de geluksvogels).

 

Heel raar, maar om de één of andere reden is dit toch een bucketlist-itempje dat er echt al heel lang op staat, al sinds het moment dat ik het eerst van het Noorderlicht hoorde, maar het is er dus nog nooit van gekomen. Een ander item waarbij dat het geval is, is de Transsiberië Express. Zou het dan aan de kou liggen? Want zo’n zes jaar geleden heb ik IJsland ook op de bucketlist gegooid en ook dát is er nog niet van gekomen. Dus waarschijnlijk inderdaad vanwege die kou. Staat dit nou ook al een tijdje op jouw bucketlist en ben jij ook van plan er nu echt werk van te maken? Check hier de leukste en meest bijzondere hotels waar je wilt verblijven. Stond het Noorderlicht nog níet op jouw bucket list? Oké, kan, kan… Google het even en je bent om.

 

1. Golden Crown – Levin Iglut (Finland/Fins Lapland)

Ja. Ja, ja, ja. Dit hotel is zó vet. Oké, ten eerste slaap je in iglo’s. Rustig maar, verwarmde iglo’s. Van glas. Je snapt: een bizar mooi uitzicht. Oh ja, ook zijn er jacuzzi’s.  En een restaurant (ook van glas, trouwens) waar je absoluut een keer wilt dineren.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Condé Nast Traveler (@cntraveler) op

 

2. ION Luxury Adventure Hotel (IJsland)

Laten we – helaas – wel een beetje realistisch blijven. Je kan alles goed regelen: in de juiste tijd gaan, een prachtig hotel boeken, de hele dag en nacht wakker blijven en alsnog kan dat Noorderlicht uitblijven. Botte pech. Daarom is het wel zo leuk dat áls je die pech hebt, er genoeg in je omgeving te doen is. Dit hotel (op een uurtje van Reykjavik) ligt vlakbij de Geysir heetwaterbronnen, organiseert raftingtochten en tochten door de gletsjers. Geen tijd voor verveling dus.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door ION Adventure Hotel (@ionadventurehotel) op

 

3. Arctic ThreeHouse Hotel (Finland/Fins Lapland)

Qua bijzondere accommodaties wint Finland het tot nu toe behoorlijk. Zijn iglo’s niet je ding? Misschien deze boomhutjes wel, die zijn namelijk echt te leuk. En nee, je hoeft er niet zelf voor in de bomen te klauteren, het zijn minimalistische vierkante cottages die boven de grond ‘hangen’. Niet letterlijk in een boom dus, wel heel leuk en met een panoramisch raam zodat je de volledige omgeving kan zien.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Arctic TreeHouse Hotel (@arctictreehousehotel) op

 

4. Hurtigruten (Noorwegen)

Dit is geen hotel, maar een gigantisch schip. Qua Noorderlicht-garantie zit je hier misschien dus wel het beste, omdat dit schip telkens on the move is. Voor de ultieme ervaring pak je de twaalf volle dagen mee. Door de fjorden, je kan zelfs kajakken (zo vet), richting Antarctica, pinguïns spotten… Oké, je komt misschien niet lekker sunkissed en tanned terug, maar deze vakantie lijkt me véél indrukwekkender dan een weekje aan de Spaanse kust.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Hurtigruten (@hurtigruten) op

 

5. The 5 Million Star Hotel (IJsland)

Toepasselijke naam, want de views bij dit hotel zijn inderdaad vijf miljoen waard. Nul luchtvervuiling, je slaapt in een glazen bol, middenin de bossen: wauw. Omdat het middenin de bossen zit, is het niet zo makkelijk te bereiken. Daarom is deze million dollar spot alleen te boeken in combinatie met verschillende tours.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Great shot Credit @oliviacaridi @rachelantigua

Een bericht gedeeld door The 5 Million Star Hotel (@bubbleiceland) op

 

6. Kakslauttanen (Finland)

Oké, nog één iglo dan. Gewoon, omdat het zo leuk is. Deze (wederom in Finland) zijn ook echte aanraders. De meeste iglo’s hebben een eigen sauna, niet bepaald een overbodige luxe,  want het wordt hier natuurlijk bijzonder koud. Wanneer je niet vanuit je bed naar het Noorderlicht tuurt, kun je op de sneeuwscooter op zoek naar rendieren. Dat is ook een bucketlist-itempje van me. Die beesten schijnen zó groot en indrukwekkend te zijn, dat wil ik met m’n eigen ogen zien.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Kakslauttanen Arctic Resort (@kakslauttanen_arctic_resort) op

 

7. Santa Claus Holiday Village (Finland)

Leuk: google dit hotel en kijk even naar de plaatsnaam. ‘Bevindt zich in: dorp van de kerstman.’ Eerlijk, een beetje kerstfan móet dit toch meepakken? Zeker als je kids hebt is dit een speelparadijs. Je kan cottages huren of een suite en alles, maar dan ook álles, is in kerstsfeer. Ook maken ze het je hier best makkelijk qua alles regelen. Transfer vanaf het vliegveld en excursies zoals – natuurlijk – het Noorderlicht zien.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door @SCHV_cottages (@santaclausholidayvillage) op

 

Door: Redactie Amayzine.com