Herfst-lasagne

 

Nu de herfst toch echt is aangebroken, willen we dat ook op ons bord proeven.

 

Dit heb je nodig:

  • 300 g spinazie (diepvries)
  • 2 sjalotjes
  • 2 knoflooktenen
  • 500 g paddenstoelen en kastanjechampignons
  • 6 dl melk
  • 35 g boter
  • 35 g bloem
  • Zout en peper
  • 150 g gorgonzola of geitenkaas
  • 250 g verse lasagnebladen
  • 100 g Parmezaanse kaas

 

Zo maak je het

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Ontdooi de spinazie en druk in een vergiet het vocht eruit. Snijd vervolgens de sjalotjes en knoflooktenen fijn. Bak deze in een pan. Ondertussen snijd je de paddenstoelen en champignons in dunne plakjes. Bak ze mee voor ongeveer 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

 

Dan begin je aan de bechamelsaus. Smelt de boter en voeg bloem toe. Roer dit met een garde en vervolgens voeg je al roerend steeds een beetje melk toe. Laat nog enkele minuutjes doorpruttelen en voeg de gorgonzola of geitenkaas al roerend toe. Breng op smaak met zout en peper.

 

Maak dan met de lasagnebladen laagjes in een ingevette ovenschaal. Eerst lasagnebladen. Dan de paddenstoelen, spinazie, en de saus. Herhaal 2 of 3 keer. Je eindigt met lasagnebladen en geraspte kaas. Zet de lasagne voor ongeveer 20-30 minuten in de oven. Tip: Laat de lasagne vervolgens een aantal minuten buiten de oven staan voor je hem serveert. De lasagne wordt dan dikker en steviger.

 

 

Buon appetito!

 

Door: Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.